"Мисис Баба Балкани" учи англичаните на щастие

Пловдивчанката Стефи Стаменова има 2-годишна внучка, била е учител и радиоводещ

01 февруари 2020 г.

Снимка: Facebook Stefi Stamenova

От класната стая до бизнес с недвижими имоти във Великобритания и короната на "Мисис Баба Балкани" - Стефи Стаменова извървява пътя си вярвайки, че

Животът започва, щом излезеш от зоната си на комфорт

50-годишната пловдивчанка бе обявена за най-красива баба на Балканите преди няколко дни на конкурс в столицата, но да е баба за нея е призвание. „Аз не крия бръчките си. Имам шанса да мотивирам, да карам хората да се чувстват щастливи след семинарите ми, и това е моята работа. Няма как да я върша, ако аз самата не съм убедена в това, че красотата идва от вътре. Това е урок, който искам да предам и на внучката си Естефания.“, сподели пред Нова тв бившата учителка по английски.

Стефи Стаменова заминава за Острова в търсене на по-добро образование за дъщеря си. Там рестартира живота си като ученичка на Кевин Грийн, най-големият играч в сферата на недвижимите имоти в Англия. Създава контакти с доста инвеститори и един от тях я нарича „българската Шехерезада“ заради умението й да говори увлекателно. Това дава на Стефи стимул да завърши курс за лайф коуч и да започне да води мотивационни семинари.

Опитва се да убеждава хората край себе си, че

Щастието не изисква нито его до небето, нито контрол над всичко и всички

В нейния свят нищо не е на всяка цена, най-малкото амбициите. Така дошли и короните на "Мисис Баба 2019", а преди няколко дни и на "Мисис Баба Балкани".

Стаменова вярва, че независимо от възрастта си една жена винаги може да се чувства добре – всичко зависи от това до колко обича себе си и полага грижа за личното си щастие. Тя опитала късмета си в конкурса за красиви баби, защото знаела, че умее да говори пред публика, но да позира като модел й било супер неестествено.  

Семейството й се гордее с желанието да предизвиква себе си, а 2-годишната Естефания й вече е превърнала короните й в любими играчки.  

Коментари
Последни видеа