Музикални и кино звезди от цял свят идват на благотворителен концерт

Мик Джагър, Род Стюарт, Джони Деп и още знаменитости в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия

07 юли 2016 г.

Музикантът Константин Цеков от ФСБ (в средата) е автор на песен, която група от световноизвестни музиканти ще запише в подкрепа на каузата преди концерта.

Десетки музикални и филмови звезди от цял свят ще участват в 10-часов благотворителен концерт в София, съобщава Мениджър нюз. Това ще се случи на 1 октомври на Националния стадион „Васил Левски”.

Концертът е в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия и ще бъде излъчван в над 50 държави на петте континента.

Инициатор и основен организатор на събитието е Фондация „Мир за теб, мир за мен“, обединяваща хора на изкуството, науката и спорта от България, Великобритания, Русия, САЩ, Китай, Белгия, Ливан и Франция.

За патрон на събитието е поканена Ирина Бокова – генерален директор на UNESCO, а за партньори и спонсори са привлечени редица авторитетни институции, организации и компании.

Събитие от подобен мащаб е провеждано последно през 1985 г. Live Aid`85 се проведе едновременно на стадион „Уембли“ (Лондон, Великобритания), стадион „Джон Ф. Кенеди“ (Филаделфия, САЩ), както и в Япония, Австрия, Австралия и ФР Германия и Съветския съюз, като обедини милиони зрители и дарители от цял свят около каузата за преодоляване на глада в Африка.

31 години след Live Aid`85 цветът на световното музикално и филмово изкуство се обединява в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия.

Събраните средства ще бъдат предоставени на Червения кръст и Червения полумесец, под надзор от страна на ООН, ЮНЕСКО и ВКБООН.

Каузата

В целия свят бездомните деца са милиони и са потенциален контингент за трафик на хора и за обучение на терористи. Зачестилите бомбени атентати в различни точки на планетата парализират икономиките и социалните постижения на десетки държави.  Достиженията на цивилизация са поставени в невиждан досега риск! 

По данни на ООН:

230 милиона деца живеят в засегнати от конфликти области;

10 милиона деца са регистрирани като бежанци в други страни, а 19 милиона са вътрешно разселени;

34 милиона деца, засегнати от конфликти, нямат достъп до никакъв вид образование;

Само през последната година 200 000 деца без семейство или придружители са потърсили убежище в Европа. Голяма част от тях вече са изчезнали от погледа на институциите и вероятно са попаднали в трудов трафик, трафик на наркотици, проституция или най-страшното - трафик на органи.

Участниците

Благодарение най-вече на усилията на световноизвестния продуцент, който от 2012 г. е и музикален директор на ООН, Робин Ди Маджио, до момента участие са потвърдили (включително са сключили договори):

Дейвид Стюарт, Мик Джагър, Род Стюарт, Антонио Бандерас, Джони Деп, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк, Филип Киркоров, Сергей Лазарев, Eagles, Smiley, Слаш, World Soul Fusion, Back band, Magic System и още много други.

Преобладаващата част от потвърдилите ще участват безвъзмездно. Нещо повече – не са малко участниците, които ще дарят лични средства за кампанията.

Организационният екип продължава преговорите с още потенциални участници, чиито имена ще бъдат обявени допълнително, в случай че приемат предложението да се включат в инициативата.

В подкрепа на каузата

В края на юли в звукозаписно студио в Лос Анджелис и в прочутото лондонско студио “Abbey Road“ сборна формация световноизвестни музиканти ще запише песен, посветена на събитието. Автор на песента е награденият с „Грами“ Константин Цеков от легендарната българска група „ФСБ“, а приходите от разпространението на песента също ще бъдат предоставени за целите на кампанията. Очакванията на организаторите е песента да достигне, а защо не и да надмине, популярността на своеобразния химн на Live Aid`85 We Are the World.

 

Коментари
Последни видеа