Най-смелият човек на планетата – 6-годишният Бриджър

Историята на момчето, спасило сестричката си от зло куче, трогна и Холивуд

24 юли 2020 г.

Снимка: Instagram Nikki Walker

Той е на 6 и миналата седмица получи 90 шева на лицето, които му пречат да се усмихва пълноценно. Историята на малкия Бриджър стана вайръл, след като леля му разкри сърцатия му подвиг в Instagram  - той се хвърлил пред зло куче, за да защити сестричката си, в резултат на което бил жестоко нахапан.

Въпреки раните Бриджър се изправил геройски

Хванал сестра си за ръка и хукнал да я води на по-безопасно място. Когато го попитали какво си е помислил в екстремния момент на борбата с кучето, той заявил „Реших, че ако някой трябва да умира, е по-добре да съм аз.“

Смелостта му не остана незабелязана и от президента на Световния боксов съвет (WBC) Маурисио Сюлейман, който обяви Бриджър за "най-смелия човек на планетата" и му връчи пояса на световния шампион по бокс.

Момчето бе обявено и за почетен Световен шампион

„Очаквах да получим няколко споделяния от съчувствие и най-много една фигурка на „Отмъстителите“ с автограф, но това, което се случи, надмина въображението ни.“, пише Ники Уокър, лелята на Бриджър, под видео, в което звездата от „Капитан Америка“ Крис Евънс обещава да изпрати автентичния си щит от филма.

„Железният човек“ Робърт Дауни-Джуниър се самопокани на рожденния ден на Бриджър, а семейството му бе затрупано от поздравления и любов от цял свят.

Коментари
Последни видеа