Падна забраната за нощните заведения

Груповите събития на открито и семейните празненства също се разрешават от утре

12 юли 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Три дни след като бяха принудени да затворят заради поредния скок в нивото на заразените от коронавирус, нощните заведения ще отворят.

Това стана ясно от извънреден брифинг пред здравното министерство

Клубовете и баровете на закрито ще могат да работят при спазване на всички мерки за дистанция –допуска се по 1 човек на квадратен метър, като клиентите трябва да стоят на 1.5 м един от друг. На входа ще се намери температурата на всеки, перосналът ще е с маски. Новата заповед влиза в сила от утре.

„Заведенията са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не смятаме че сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, цитиран от Нова тв.

При повишаване на новите случаи в страната, всички промени в заповедите ще се правят след обсъждане с браншовите организации.  

След като толкова много хора могат да бъдат по площадите

Не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията. С нас са свързани куп други сектори – имаме изпълнители, диджеи, таксиметровите компании се обърнаха към нас.”, допълни Алибегов.

От здравното министерство уточниха, че семейните празненства като сватби и кръщенета също се разрешават при спазването на всички противоепидемични мерки.  

Коментари
Последни видеа

С приятел

10 август 2020 г.