Подводният свят оживява

Пламен Вукадинов организира изложба, събира пари за деца с увреждания

16 януари 2020 г.

Снимка: фейсбук 

Може да видите фотографската изложба „Подводна зависимост“ на Пламен Вукадинов до края на месеца в Антропологичния музей в София. 
Снимките, отразили личната му „подводна зависимост“ и красотата на този свят, скрит за повечето от под водата, са от различни точки на света – освен от България и Гърция, включват и места от Африка и Индонезия.
Авторът от малък е изкушен от подводната магия, в казармата е бил моряк, а след това става инструктор по подводен спорт и започва да се гмурка редовно. Винаги с камера в ръка.

Средствата от продажбата на фотографиите ще отидат в помощ на ParaKids.  Организацията осигурява спортни занимания за деца с увреждания, с гръбначни изкривявания и наднормено тегло.

„За децата с увреждания спортът е изключителен плюс – това е здраве, движение, настроение“, казва Пламен Вукадинов.


Снимка: фейсбук 

За него като подводен инструктор, фотограф и журналист спортът е начин на живот.

„За мен това е една магия, красота, начин на живот. Не си представям да го няма в моя живот вече. Във всеки удобен момент го практикувам.Във водата вече не влизам без камера, освен ако камерата не е повредена“, каза Вукадинов пред БНР.

По време на подводните си снимки е имал безкрайно много интересни ситуации. Разказва, че в пещерите на западния ръкав на Халкидики – Касандра, където обича да ходи, светлината се пречупва през отворите в скалите и се получават изключително хубави снимки, особено когато денят е по-дълъг.
От опасни ситуации под водата се е измъквал „със сила, воля, опит и късмет“.

Снимка: фейсбук 

Пламен Вукадинов е автор на книгата „Адреналинът е моята стихия“. Сега завършва втората си с работно заглавие „Интоксикация“ и подзаглавие „Подводна зависимост“.

„Защото това е също като подводна дрога. Натравяне, само че "натравяне" от красотата на подводния свят“, обяснява заглавието той.

Антропологичният музей в София е сравнително нов, не е на толкова комуникативно място и е с работно време до 17:00 часа. Затова, след като изложбата приключи гостуването си там, ще бъде преместена.
След 30 януари тя ще бъде разположена  в центъра на София, за да може повече хора да я видят.

Коментари
Последни видеа

Цар куче

05 август 2020 г.