Премиерът на Нова Зеландия отговори на детско писмо: За жалост не изучаваме дракони

Малката Виктория приложила 5 долара, за да е сигурна, че молбата ѝ ще бъде удовлетворена

14 май 2019 г.

Джасинда Ардърн, снимка: Getty Images/ Guliver

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн отхвърли "подкуп", изпратен ѝ от 11-годишно момиченце, което ѝ писа с молба правителството да проведе изследване за дракони. 
Малката Виктория е поискала от премиера да ѝ бъдат дадени телекинетични способности, за да може да обучава дракони. Тя поставила банкнота от 5 новозеландски долара в плика към писмото си, които са считани за подкуп. 
В отговор Ардърн е написала, че нейната администрация "в момента не работи в областта на психичните сили и драконите". Но в своя отговор, написан от премиерката на ръка, тя е добавила "П.С.: Ще се оглеждам наоколо за тези дракони. Носят ли костюми?". 

Обмяната на писма се появи за първи път в сайта Reddit, а след това снимка на отговора на премиера бе публикувана от млада жена, което написа, че по-малката ѝ сестра се опитала "да подкупи Джасинда". По думите ѝ нейната по-малка сестра искала правителството да направи драконите телекинетични и да открие какво знае то за драконите и дали е намирало такива, за да може да ги обучава. 

Обяснявайки на какво се дължи този много специализиран интерес, братът на момиченцето е посочил, че е заради фентъзи сериала на Netflix "Stranger Things", който показва телепатия и телекинеза - силата човек да придвижва неща с ума си. 
От администрацията на премиера на Нова Зеландия потвърдиха, че отговорът наистина е написан от нея, предаде Би Би Си. 

В него тя благодари на Виктория, че се е свързала с правителството и пише: "Бяхме много заинтересовани да чуем твоите предложения за психични сили и дракони, но за съжаление в момента не правим никакви проучвания в нито една от тези области. Затова ти връщам парите за подкуп и ти пожелавам всичко най-добро в търсенето на телекинеза, телепатия и дракони".
Това не е първият случай, в който Ардърн, която роди дъщеря през миналата година, да отговаря на детско писмо. През март потребител на Twitter публикува писмо, за което се твърди, че е изпратено от нея в отговор на осемгодишно момиче, което е казало, че е "добра идея да се забранят опасни оръжия".
- От вашето писмо мога да ви кажа, че сте мило и състрадателно момиче, Луси - е написала Ардърн. - Бих искала само да ви насърча да продължите да разпространявате тази доброта през живота си, продължава тя.

Източник: Мениджър нюз

Коментари
Последни видеа