„Приказка ми разкажи“ радва децата под карантина

Йоанна Темелкова и Силвия Петкова са сред актьорите, подкрепили идеята на Росен Белов

23 март 2020 г.

Снимка: Facebook Приказка ми разкажи

Всички малки герои, които грипната ваканция и карантината задържаха вскъщи за повече от две седмици, имат повод за усмивка – популярни лица от малкия екран ще им четат книжки онлайн в „Приказка ми разкажи“.

Инициативата е дело на Росен Белов от трупата на театър София

„Трябваше да имаме детско представление, което падна. Сетих се, че когато бях малък и си стоях вкъщи, защото съм болен, много обичах някой да ми прочете приказка. Това е много ясен отговор, че животът не е спрял и продължава“, сподели за Нова тв Росен.

Той добавя, че е хубаво хората да се усмихват повече в тези времена. Убеден е, че и тази история ще завърши с щастлив край и че това изпитание ни се случва, за да ни направи по-добри и повече човеци.

Силвия Петкова, която наскоро даде гласа си за първото аудио издание на книгите за Хари Потър

Йоанна Темелкова, която зрителите познават от „Под прикритие“, любимият зевзек от „Шоуто на Слави“ Мариан Бачев са само част от актьорите, заснели клипчета с любими приказки от домовете си. Инициативата е отворена за всеки желаещ да отдели част от времето си и да сподели една класива история с малчуганите – нужно е да заяви това във Facebook страницата на „Приказка ми разкажи“. Най-малкият доброволец сред разказвачите е 8-годишният Нико Вълчев.

Клиповете можете да намерите и в YouTube канала на „Приказка ми разкажи“.

Надежда Попова

Коментари
Последни видеа