Принц Хари помагал при раждането на Лилибет

В автобиографичната книга споделя много интимни тайни

10 януари 2023 г.

Снимка: Getty

Мемоарите на принц Хари „Spare“ ("Резервен" ) по погрешка излязоха в Испания предсрочно и очаквано откъси от нея плъзнаха из вестниците.
Всяка глава в книгата е сензация, която се очаква да разгневи кралското семейство и всички роднини на принца.
С читателите Хари сподели най-лични моменти: за това как е загубил девствеността си, как е злоупотребявал с наркотици и веднъж по време на пътуване до Арктика

почти загубил мъжествеността си,

защото гениталиите му измръзнали. 
Принцът не пропусна да спомене обидните шеги на баща си, тъгата след смъртта на майка му принцеса Даяна и сериозната кавга с брат му – разбира се, заради Меган Маркъл.

Сред интригуващите и скандални разкрития и обиди към семейството, в мемоарите има и хубави сантиментални спомени.
Хари разказва колко топло и сърдечно най-близките му хора са реагирали на новината за първата бременност на Меган. 
Той обясни и защо е решил, че най-подходящият момент да направи това съобщение бил по време на сватбата на братовчедка му принцеса Юджини. 
Според Хари, той и Меган изобщо не са искали „да откраднат“ празника от принцеса Юджини (както по-късно Сара Фъргюсън го обвини).
Хари бил воден от идеята да информира всички роднини наведнъж за важно събитие и то преди да замине на обиколка на Австрия

Чарлз бил първият, който разбрал, че Меган очаква първото си дете – двамата с Меган отишли в офиса му в Уиндзор. Според Хари той се зарадвал да види "широката усмивка" на баща си, който научил, че ще става дядо за четвърти път.
След това херцогът и херцогинята на Съсекс се отправили към зала "Сейнт Джордж", където се провеждал прием, за да съобщят там новината на принц Уилям. Той информирал Кейт, която по това време разговаряла с бременната си сестра в другия край на стаята.
Описвайки реакцията на Кейт, Хари написа:

„Тя също се усмихна широко и поздрави сърдечно. И двамата реагираха точно както се надявах - точно както исках.“

Арчи и принц Хари
Снимка: Instagram

В друга глава принц Хари говори за раждането на едногодишната си дъщеря Лилибет. Спомня си и за идването на бял свят на Арчи през 2019 г. 
При раждането му Меган е била толкова нервна, че е трябвало да използват райски, за да я успокоят, спомня си херцогът на Съсекс.

За разлика от първия път, при раждането на дъщеря си той бил не само силно мобилизиран, но и лично присъствал на раждането.

„Когато лекарят каза, че е въпрос само на минути, казах на Мег, че първото нещо, което искам, е малко дете да види лицето ми. Знаехме, че ще е момиче. Тя се съгласи и ми стисна ръката“, спомня си той.

Хари поел бебето,

под наблюдението на лекарите и го подал на Меган.

„Тя каза, че никога не е била толкова влюбена в мен, както в този момент ...“, спомня си той.

Снимка: Instagram

Двойката обяви раждането на дъщеря си през юни 2016 г.
Бебето носи две имена. Момиченцето е кръстено на покойните майка на Хари – Даяна и на баба му - Елизабет.

Коментари
Последни видеа