Семеен пикник на Празника на сламата

На поляната пред мандрата в Мало Бучино

03 октомври 2019 г.

Harmonica организира традиционния „Празник на сламата“ пред мандрата в Мало Бучино в неделя, 6 октомври. Събитието събира стотици фенове на добрата храна и екологичното земеделие за шеста поредна година в началото на есента. На поляната пред мандрата те отпразнуват заедно края на още една земеделска година, на още една реколта.

Посланието на събитието сега ще бъде „Koй път ще хванеш зависи от теб“, а призивът е да се замислим за собствения си избор и ефекта от него върху здравето ни, околната среда и общото ни бъдеще.

Когато започнахме, не сме имали идея за бизнес – просто искахме да храним семействата си с истинска храна. От работата ни открихме, че земеделието и производството на храна са в епицентъра на големите екологични проблеми, пред които е изправено поколението ни - загуба на биоразнообразие, промени в климата, замърсяване. Търсим решения на тези проблеми през всичко, което правим. Избираме да се развиваме с продукти, които всеки познава, които са част от всекидневието ни, и откриваме добрата алтернатива, без обичайните компромиси”, разказва Любомир Ноков, съосновател на harmonica.

По традиция празникът ще предложи много вкусна храна и напитки, сладолед, направен в мандрата, състезание по бягане и колоездене, музика, работилници и игри в сламата за малки и големи и още много щандове и активности, които ще продължат през целия неделен следобед, до здрач. Гостите ще могат да пазаруват, да обядват, да се забавляват и да прекарат един незабравим ден в живописното подножие на Люлин планина в компанията на съмишленици.


 
В мандрата ще има разходки по „Пътя на млякото“, за да се види всяка стъпка от производството на чистите български продукти.  

 
 
Повече за празника можете да научите тук.

Коментари
Последни видеа