Синът на Илън Мъск се отказа от името на баща си

Не иска да има нищо общо с милиардера

22 юни 2022 г.

Снимка: Getty

 

Скандалите около 50-годишния Илън Мъск не стихват: преди  няколко месеца той планираше да купи голяма социална мрежа, а след това промени решението си, по-късно беше обвинен в популяризиране на „пирамида на криптовалута“, бившата му съпруга инди певицата Граймс тайно посрещна второто им дете, родено от сурогатна майка, отново смени жената, а сега го застига участта на бащите, чийто синове се бунтуват. 

Стана ясно, че 18-годишният му син Ксавие е подал молба до съда, с която иска да се откаже от фамилното име Мъск - ​​момчето ще вземе фамилията на майка си.
Той иска да се казва Вивиен Уилсън. Планира също така да смени и пола си.

„Отдавна не живея с биологичния си баща и

не искам да се свързвам по никакъв начин с него, 

се казва в съдебните документи, които журналистите цитират.

Майката на Ксавие - Джъстин Уилсън, е първата съпруга на Мъск. Те са живели заедно от 2000 до 2008 г. и имат пет големи деца, родени с помощта на инвитро процедури - тризнаци Ксавие, Кая и Саксон, както и синове Грифин и Дамян, припомня Hello. 
В края на май Мъск отново влезе в обектива на медиите като се изказа в защита на Джони Деп по делото му срещу Амбър Хърд.
Бизнесменът, инженерт и основател на SpaceX се е срещал с Хърд през 2017 г., само няколко месеца след като актрисата обвини Джони Деп в домашно насилие.

 

 

 

Коментари
Последни видеа