Трябва ли да чакаме Коледа, за да се сетим за децата в риск?

Фондация „За Нашите Деца“ стартира кампания за редовно индивидуално дарителство – „Коледа по никое време“

31 юли 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

В масовите представи дарителството е "сезонна работа" – обичайно по Коледа, по-малко – по Великден. Твърде рядко през останалата част от годината хората усещат необходимостта да помогнат. Но децата в риск не могат да чакат до Коледа! Те се нуждаят от подкрепа и грижа всеки ден от годината, казват от фондация „За Нашите Деца“. 

В най-летния месец август, когато всички се наслаждаваме на топлите, дълги дни и мислим за почивки и забавления, фондацията започва кампания „Коледа по никое време.“

Защо днес и защо „Коледа по никое време“? Защото всеки ден може да е ден на положителна промяна,а децата в риск се нуждаят от подкрепа сега и не могат да чакат.

Кампанията е част от програмата за индивидуално дарителство Re:Дарител, която дава възможност на всеки да подкрепи най-чистата и светла кауза – детското щастие. 

Не е нужно човек да е милионер, за да бъде Re: Дарител.

Колко трудно е да се лишим от малките, незначителни неща в битието си, които обаче биха променили коренно света на едно дете? И трудно ли е изобщо? Знаете ли, че само 10 лева, дарявани всеки месец в продължение на една година, осигуряват 6 посещения при рехабилитатор на дете с увреждане или трудности в развитието?, казват от фондацията.

Малките, но регулярни дарения могат да създадат стабилна и щастлива среда за всяко дете. В това са убедени много популярни лица, които се ангажираха с каузата и са нейни  посланици.

Щастливи сме, че наши съмишленици и посланици на програмата Re:Дарител са:Ана Пападополу, Благой Цицелков, Георги Тошев, Захари Бахаров, Йоана Буковска, Йоанна Драгнева, Калин Вельов, Магдалена Малеева, Орлин Павлов и Сесил Каратанчева. Благодарни сме им за подкрепата и доверието!

Ние вярваме, че всяко дете трябва да получи шанс да расте в сигурна семейна среда, че когато са умножени, малките действия могат да доведат до големи промени в съдбите на стотици деца и семейства в нужда.

Присъединете се и станете част от общността RE:Дарител. Посетете страницата в сайта на фондацията Re:Дарител, избере опцията „Стани Re:Дарител“, сумата, която да дарявате ежемесечно и попълнете формата за контакт.

Станете Re:Дарител и нека заедно преобразим света, в който живеем, като превърнем даряването в част от ежедневието ни", добавят от "За Нашите Деца".

Фондация „За Нашите Деца“ вече 25 години следва своята мисия всяко дете да прекара първите и най-важни години от своя живот в семейна среда, а не в изолацията на социалните домове. Над 10 000 са децата и семействата, подкрепени от фондацията през този период.

Коментари
Последни видеа