Ученици даряват Коледни картички на лекарите от Александровска болница

По идея на третокласник, чийто баща е лекар в COVID отделението

16 декември 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Ученици от III б клас на 20-о ОУ "Т. Минков" в столицата заедно със своите родители ще подкрепят медиците от първа линия в борбата с Covid-19 в Александровска болница, съобщиха от лечебното заведение.
Децата ще подарят свои рисувани коледни картички и подаръци, закупени от Сдружението на майки на деца с увреждания с цел да подпомогнат и тях.

Главният герой в инициативата е Александър Мондешки от трети клас. Баща му е лекар в болницата и от началото на пандемията не могат да прекарват достатъчно време заедно. А през последната седмица е спал 2 пъти у дома.

„Моят баща работи от март в COVID отделението и аз го виждам много рядко. Написал съм в картичката - болните да оздравяват, а лекарите и сестрите да ги лекуват добре и да оздравяват по-бързо. Щастлив съм иначе, че лекува болните от вируса”, казва Александър, цитиран от телевизия NOVA.
„Не ми е споделял, че му липсвам и затова толкова ме изненада. Говорили сме вкъщи, че ситуацията е такава и ще мине и това нещо, но не очаквах, че по този начин ще реагира. Миналата седмица два пъти съм си спал вкъщи”, разказва бащата д-р Цанко Мондешки.

Коментари
Последни видеа