Учителките с COVID-19 се „пошегували“, че са били в Сърница

Детската градина в район „Възраждане“ отново работи след многократна дезинфекция и отрицателни тестове за персонала

11 юни 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Трите учителки, дали първоначални положителни проби за коронавирус от градината в район „Възраждане“, са се „пошегували“, че са се заразили след уикенд в Сърница. Това сподели за БНТ столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Препредавам думите на директора, не съм се срещала с тях

Но дали са били, или са се пошегували във Фейсбук, както се бяха изразили в началото, е еднакво недопустимо и безотговорно. Те поначало са знаели, че в Сърница има огнище и създадоха сериозен проблем на много хора.“, заяви Фандъкова.

Въпросните жени не са на работа до края на седмицата и за успокоение на родителите ще минат повторен текст за COVID-19. Първите положителни проби се оказали подвеждащи, но Фандъкова и за секунда не помислила, че изнасянето на информация за кризата в забавачката ще създаде паника.

COVID-19 в 50-та детска градина в София в момента няма. Три часа, след като директорката е алармирала за положителни резултати от тест, помещенията са били дезинфекцирани през нощта.  През тестове минава целия персонал от 52-ма души и те също са били отрицателни.

Екипът работи по предписания, с маски и шлемове

Помещенията се дезинфекцират по четири пъти дневно. Най-важното е да не се събират деца от групите, за да може при възникнал случай да се спре посещението само в определени групи, а не работата на цялата градина, което ще ощети всички родители.“, каза кметът.

Коментари
Последни видеа