В Пловдив започва лятно кино в парка

Прожектират 11 филма под открито небе до края на месеца

10 юли 2019 г.

От днес в Пловдив започва филмовият маратон под открито небе „Лятно кино в парка“. До края на месеца там ще бъдат прожектирани 11 филма на емблематични градски локации: Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия.

Освен специалната селекция заглавия от българското и европейското кино, в програмата са включени и 11 късометражни филма от България, Франция, Норвегия, Германия, Унгария и Нова Зеландия, които ще предшестват всяка една от прожекциите. 

Филмовата фиеста е част от програмата на „Пловдив – европейска столица на културата” и ще бъде открита тази вечер в Цар Симеоновата градина с българския филм „Вездесъщият“, а другите родни заглавия в афиша са „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев, и съвсем новата българска лента „Опърничавите“.

В любими градски локации под тепетата ще можем да гледаме и френските филми „Споделен мъж“, „Тя си отива“, „Чувствам се добре“ и „Последният диамант“, два италиански филма – „Фамилната къща“ и „Мястото“, руската фантастична лента Пазители“ и испанският „Всички знаят“, в който ще видим неустоимия екранен тандем Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.

Всички дати, локации и пълната програма на Лятно кино в парка може да видите тук, прожекциите започват в 21:30 ч. Входът е свободен, и организаторите препоръчват да заемете места пред екрана по-рано, както и да си носите нещо за сядане.

Коментари
Последни видеа

Разговор

19 октомври 2019 г.