Вероятността за изневери зависи от качеството на секса в двойката

Колкото по-добре, толкова по-зле

15 февруари 2018 г.

Снимка: Shutterstock

Колкото е по-добър сексът между партньорите, толкова е по-голяма вероятността от изневери, пише medikforum.ru. До този извод стигнали учени от Университета във Флорида, САЩ. Те установили, че ако на партньорите много им харесва да бъдат интимни един с друг, то те искат още повече да засилят тези усещания и затова правят крачка в страни.

Изследването е показало, че добрият секс е рисков фактор, а мъжете, които имали привлекателни жени, по-рядко се решавали на изневяра, отколкото жените, които имали привлекателни мъже. А това говори за кардинални различия във възприемането на привлекателността на собствения партньор между мъжете и жените. 

Авторите са следили 233 двойки, встъпили неотдавна в брак в течение на три и половина години. Щателно са фиксирали нивото на сексуалния им живот, както и други интимни детайли, които се отнасят до отношенията - нивото на удовлетвореност от брака, верността на съпрузите...

От време на време психолози показвали на участниците фотографии на сексуално привлекателни мъже и жени, за да определят предизвикват ли те у тях несподелен интерес или онова, което се нарича "блясък в очите". Колкото по-голям бил интересът, толкова по-голяма била вероятността бракът да се разпадне.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа