Вивиан Уестууд: Купувайте по-малко, но качествени дрехи, рециклирайте

Дизайнерката отново призовава за активна позиция в защита на климата

11 октомври 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty 

Дизайнерката Вивиан Уестууд, която е активист за опазване на околната среда и защита на климата, често използва популярността си както и червения килим, за да агитира за каузата. Този път тя надигна глас в защита на планетата и призова хората „да купуват по-малко, да преминат към повторна употреба и да рециклират".
78-годишната дизайнерка настоява, че са нужни драстични мерки, за да се спрат климатичните промени.
"Нещо трябва да се направи тази година, защото в противен случай ще е прекалено късно. Не е достатъчно да живеем живота си, както досега. Трябва да се придържаме към редуциране, повторна употреба, рециклиране. Трябва да намалим дрехите, които купуваме, да купуваме неща с високо качество, а не много, да сме сигурни, че искаме да носим дадена дреха”, каза тя.
 
Вивиан Уестууд смята, че дейността ѝ на активистка се преплита с тази на дизайнерка, защото едното помага на другото.
В разговор с Наоми Кембъл за британското издание на списание "Vogue" тя отбеляза, че ако искаш да постигнеш успех, е много важно да изглеждаш страхотно, защото тогава хората гледат сериозно на теб. 
Наоми припомни, че когато била 16-годишна, дизайнерката разговаряла с нея, за да я накара да прояви интерес към филантропската дейност. 
"Това имаше огромно въздействие върху мен. По онова време започнах да работя с Нелсън Мандела, така че за мен това бе нещо ново. Това бе като да направиш нещо, защото искаш да го сториш”, поясни Кембъл.

 

Коментари
Последни видеа