Включете се в кулинарния фест в градинката пред Народния театър

Ще има състезания по готварско майсторство, музика и много изненади

12 октомври 2019 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Добра храна, хубава музика и много настроение ви очакват в събота, 12 октомври, в София – буквално зад ъгъла на Градската галерия, в градинката пред Народния театър и Гранд хотел София. Всичко това ще се случи по време на първия METRO Кулинарен фестивал, който започва в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа.
Софийски ресторанти като Бодега, Порто Малтезе,  Ла Кампанела, Симона и кетъринг компанията Co Food,  ще предложат вкусна средиземноморска и италианска храна, скара и традиционна българска кухня на любителите на гастрономията.

И понеже няма по-подходяща музика към хубавата храна от джаза, за настроението по време на фестивала ще се погрижат младите таланти от джаз бенда на Национално музикално училище „Любомир Пипков“. Към тях ще се присъедини и Dixieland Jazztet с Венцислав Благоев – тромпет, Невилиян Гемижев – кларинет, Павлин Павлов – цугтромбон, Александър Куманов – банджо, Димитър Узунов – туба и Невена Григорова - барабани. Заповядайте пред специалната METRO Food & Jazz сцена на фестивала, за да се насладите на техните изпълнения.

По същото време ще можете да станете свидетели на още едно интересно събитие - кулинарно състезание в две категории: за приготвяне на паста и на бъргъри. Участниците ще бъдат ученици от Софийска професионална гимназия по туризъм. Те ще бъдат разпределени в 6 отбора – по 3 във всяка категория.
Кулинарният празник е вдъхновен от Деня на предприемача, който МЕТРО отбелязва за четвърта поредна година и кани всички на специално изложение в рамките на феста, на което ще бъде представен най-атрактивния специализиран асортимент в осем категории - италианска пица, паста, бъргър, скара, десерти, вино, сирене, морски дарове и суши.

 

 

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа