Заради секс, всеки е готов на какви ли не лъжи

Само и само да увеличи шансовете си за сексуален контакт

07 ноември 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Ако има шанс да прави секс, по време на среща човек е склонен да лъже по всякак повод. До тези изводи стигат изследователи от САЩ, цитирани от Daily Mail.

Без значение каква точно лъжа ще изрекат, те са склонни практически на всичко, само и само да увеличат шансовете си за сексуален контакт.
Хората лъжат за броя на предишните си партньори, премълчават или изкривяват важни истини за своето здраве, използват какви ли не опашати лъжи. При това процесът е подсъзнателен, разпалван от перспективата за предстоящия полов акт.
Възможността за секс, действително оказва мощно влияние на желанието да се представим по-привлекателни в очите на непознатите, твърдят изследователите.
Това може да промени поведението, да ни накара да се съгласим с позиция, която противоречи на убежденията ни, само и само да впечатлим противоположния пол.

Когато човек опитва да впечатли някого, мозъкът превключва на емоционален стадии, а не реагира толкова на физическата възбуда. Затова той реагира и се държи необичайно. Това доказва експеримент с 634 студенти на възраст около 25 години. Те били разделени на 2 групи. В първата участниците реагирали на сексуална стимулация. На участниците във втората група предстояло запознанство с непознат от противоположен пол.

Така учените успели да установят колко далече може де стигне човек в лъжите си и какви опашати ги реди, когато пред него има перспектива да прави секс.

Мона Василева

 

 

Коментари
Последни видеа