Жизел Бюндхен, децата и природата

И още много за начина им на живот

28 ноември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Жизел Бюндхен е известна с това, че отглежда децата си по здравословен начин, хранейки ги със зеленчуци от собствената си градина. Вивиън Лейк на 3 и половина и Бенджамин Рейн на 6 и половина са възпитани как да бъдат отговорни към околната среда.

Снимка: Instagram / gisele

През последните няколко години научих, че пчелите са жизненоважни за нашата екосистема. Както и разбрах, че, за съжаление, те все повече намаляват“, споделя бившият топмодел и съпруга на куотърбека от New England Patriots Том Брейди пред People.

Семейството ни реши да си вземем кошери и да си отглеждаме собствен мед. Това беше невероятна стъпка за нашето домакинство“, прибавя 36-годишната Бюндхен. „Толкова е интересно да видиш колко усърдно работят пчелите, за да съберат меда. Харесва ми това, че децата виждат всичко от първа ръка. Обичаме да използваме меда като подсладител на домашни снаксове.

За отношението на децата си към природата, топмоделът споделя: “Сърцето ми се стопля, когато видя колко мил и внимателен е Бени към животните. Той не би наранил и муха“, казва Жизел. - „Той мисли, че всички животни са негови приятели. Притежава силна емпатия и неподправена любов към природата.

Гордата майка добавя и за дъщеря си мили думи по същата тема: „Виви също е много свързана с природата. Обича градината и да гледа как растат ягодите, за да може после да ги бере.

Децата прекарват голяма част от времето си навън – обожават това. Няма значение какво е времето, винаги намираме какво заедно да правим сред природата. Да стоим навън боси или просто да се наслаждаваме на природата, са едни от най-специалните спомени, които имам с децата си.

И продължава: „Децата играят навън почти през цялото време. Искам да използват въображението си колкото е възможно повече. Харесва ми, че имат възможността да бъдат креативни и да фантазират за различни места или истории с техните приятели в двора ни.

Колкото до електронния свят, моделката споделя: „Опитваме се да ограничим това време у нас. Вярвам, че ако обясним всичко добре, ще има смисъл. Казвам им, че да рисуват, четат, пеят или играят навън е по-хубаво, отколкото да бъдат пред телевизора.

Вярвам и, че най-добрият начин да учим децата си, е със собствен пример. Те са много интелигентни и ни гледат какво вършим. Правя всичко възможно да им го показвам, а не просто да им казвам какво изисквам от тях."

Жизел споделя, че никога не купува чанти за покупки от магазина, а винаги си носи свои за многократна употреба, има филтри за водата у дома, така че не ѝ се налага да купува пакетирана.

И добявя: „Има много малки неща, които можем да направим, но, за съжаление, ситуацията с екостистемата ни е много сложна и трябва да мислим отдвъд тези малки неща. Трябва да има движение, в което хората да се справят с реалните предизвикателства, които ще трябва да посрещнат. Вече много беда е нанесена. От тази гледна точка трябва да намерим начин да преобърнем процеса.“

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа