Баща изкачи Мусала с дъщеря си, носейки я на ръце

За да сбъдне мечтата на детето, родено с неоформен гръбначен стълб

05 август 2016 г.

Снимка: btvnovinite.bg

За да сбъдне най-съкровените мечти на дъщеря си, един български татко изкачва връх Мусала с нея на ръце, разказва Мениджър нюз, цитирайки bTV. Това е една история за бащината обич и всеотдайност, за това докъде е способен да стигне, за да види усмивката на детето си.

Криси е на 13 години. Слънчевата ѝ усмивка по нищо не издава, че за крехката си възраст е преживяла много драматични премеждия.

„Криси е родена с неоформен гръбначен стълб - Спина Бифида. Впоследствие е установена и хидроцефалия”, разказва майката Виктория Недялкова. В повечето случаи Спина Бифида води до пълно обездвижване. Криси е сред малкото, извадили късмета да ходи с патерици.

Захари подарява на дъщеря си всяка година изкачване до върха, носейки я на ръце.

„Предишните години аз изцяло я носех на гръб, сега продължавам, но вече ми е доста по-трудно, защото тя расте и може би аз ставам на повече години”, посочва бащата.

„Но пък от друга страна, Криси полага усилия, тя и в годините ги е полагала, и този път може би най-много ходи самичка”, изтъква майката.

„Не се качваме само на Мусала. Обикаляме по цяла Рила и не само Рила. Криси е ходила на всички хижи в Рила и всички заслони, няма място в Рила на което да не е била въпреки нейните така затруднения в придвижването”, допълва бащата.

“Не е страшно, даже е много интересно. И на палатка, и въобще да се качваме по планината е хубаво”, казва Криси, която не мисли, че за нея има невъзможни неща.

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.