Изгубено и намерено на плажа

История с щастлив край в Шкорпиловци

02 август 2016 г.

Благодарният баща, намереното детенце и органите на реда

Снимка: Пламен Стефанов

Изгубено, притеснено, объркано и паникьосано – едно 5-годишно момченце изживява всичко това и разбира, че да се изгубиш на плажа е мнооого опасна работа. Защото как да откриеш голо детенце сред няколкокилометрова плажна ивица, пълна с разсъблечен народ?

В събота момченцето някак си успява да изчезне от погледа на родителите си на централния плаж в Шкорпиловци и да вдигне на крак летовници и полиция. Как се случва всичко, разказва очевидецът Пламен Стефанов:

"До кея имаше първенство по плажен футбол и по едно време бащата дотича при нас и каза, че детето му е изчезнало – обърнал се за миг и него го нямало. Той се обадил на 112 и още, докато обясняваше, пристигнаха четирима служители на реда. В продължение на час бродеха с кубинките по пясъка на 35'С. Моите уважения!"

Полицаите се разпръснали из плажа и започнали да търсят първо в заведенията, после един от тях взел микрофона на водещия на турнира по футбол и обявил, че е изчезнало дете. Бащата останал при чадъра, за да чака, ако детето се върне само от някъде.

"Снимах мачовете и от моето място не се виждаше къде точно седи семейството. Отборите също бяха готови да помагат в търсенето. Единственото успокояващо беше, че, по думите на таткото, детето много се страхува от морето и няма да влезе във вълните. После дойдоха полицаите и закараха бащата при момчето – намерили го на 2 км от мястото, на което се е загубило!", обясни Пламен Стефанов.

Накъде се е бил упътил малкият, къде е искал да отиде, защо е решил да го направи самичък - историята мълчи. Хубаво е, че всичко завършва добре, но какви притеснения са изживяли всички участници в случката?! Поуката е ясна: да не губим децата от поглед - нито за миг, особено на плажа.

Марина Атанасова

 

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.