Сър Елтън Джон учи синовете си да спестяват

Дава им джобни, ако помагат, и ги кара да отделят за благотворителност

08 септември 2016 г.

Снимка: Instagram

Легендарният британски певец, композитор и пианист сър Елтон Джон рядко разкрива информация за своите синове, но неотдавна публикува в своя Instagram фотография на момчетата си с надпис „Отново на училище“, съобщава letidor.ru.

Тригодишният Илайджа и Закари, който скоро ще навърши шест, са снимани в гръб. И двамата са в училищни униформи, носят неголеми чанти в ръка, а изпод шапките им се подават светлоруси коси.

Напомняме, че прочутият британски музикант живее вече 23 години със своя съпруг Дейвид Фърниш и двамата им сина са родени от сурогатна майка.

Снимка: Instagram

Момчетата са невръстни, но посещават престижно британско училище. Самият Елтън Джон признава: макар че децата му са обградени с разкош от раждането си, той се старае да възпитава у тях любов към труда и уважение към парите.

Как го прави? С интересен възпитателен подход. Джобни пари на момчетата се дават не просто така, а защото помагат на родителите си - вкъщи и в градината. При това от всеки три заработени фунта един се пуска в спестовна касичка, втори е предназначен за благотворителни цели и само третият синовете на знаменития си баща могат да харчат за всекидневните си потребности.

Музикантът се надява, че този подход ще помогне на момчетата да разберат, че не е лесно да си изкарваш прехраната.

Снимка: Instagram

Преди няколко месеца певецът обяви, че няма намерение да изкушава наследниците си и няма да им завещае многомилионното си състояние. Той заяви, че ще им остави достатъчно средства за живот, но по-голяма част от парите му ще отидат за благотворителност.

Еми Спасова

Коментари
Последни видеа