10 изключителни книги, които да подарите на децата си

За да преживеете вълшебни моменти заедно

13 март 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Четенето на приказки е може би един от най-щастливите моменти между родител и дете. Това е възможност да направите крачка заедно към вълнуващия свят на чудеса и магия, а също и да насърчите страст към литературата в ранна детска възраст. 

Обекти.бг представя 10 книги, които със сигурност ще се харесат на децата, а и ще позволят на родителите да се върнат в детството си за известно време!

Туве Янсон, поредицата "Мумините"

Историите за Мумините остават за цял живот. Колкото по-рано детето срещне този фантастичен, мъдър и уютен свят, толкова по-лесно ще му бъде да се завръща към него. Вашето дете ще расте и ще се учи от мумините, които никога не са твърде глупави или твърде наивни.

Алън Александър Милн, "Мечо Пух"

Алън Милн написва историята за плюшеното мече за сина си Кристофър Робин и едва ли си е представял, че един ден книгата ще бъде известна в целия свят. Въпреки че са изминали около 100 години от създаването ѝ, тази история никога няма да остарее. И деца и възрастни я обичат.

Дж. М. Бари, "Питър Пан"

Тази книга има наистина невероятна характеристика; ще се радвате да четете историята на детето си, но и двамата ще виждате абсолютно различни неща. Детето ще се радва да чуе тази прекрасна история за невероятни приключения. А на възрастните тя ще отвори очите. Как стана така, че забравихме как да летим? И възможно ли е да се чувстваме толкова свободни, както когато бяхме деца?

Астрид Линдгрен, "Пипи Дългото чорапче"

Всички хора от 6 до 86 години обожават тази книга! Тя е пълна с невъобразими  пакости, които ще ви накарат от сърце да се възхищавате на главната героиня. Историята съчетава перфектно оптимизъм и радост и със сигурност ще достави голямо удоволствие на детето ви.

Ханс Кристиан Андерсен, приказки

Трудно е да си представим детството без класики като "Палечка", "Грозното патенце", "Снежната кралица" и други невероятно приказки от този холандски писател. Това е специален свят, където чудеса и реалност са естествено преплетени, че е почти невъзможно да ги разграничим. Не без причина, любовта към приказките Андерсен е просъществувала през вековете.

Ръдиард Киплинг, "Книга за джунглата"

Това е една напълно различна приказка за екзотични брегове, за дивата джунгла и нейните обитатели. Историята ви отведе далеч към прекрасни зелени земи, където вълците могат да станат ваши приятели.

Джани Родари, "Приказки по телефона"

Тези приказки са прости, но имат много уникален и магичен ефект върху децата - те помагат за развиване на детското въображение.

"Приказки от 1001 нощ"

Това е колекция от приказки от Близкия изток и Южна Азия, включваща известните истории за "Аладин", "Али Баба" и "Синбад Мореплавателя". Тази книга ще накара децата да се влюбят в уникалната арабска култура от ранна възраст.

Памела Линдън Травърс, "Мери Попинс"

Това е една история, която децата със сигурност ще заобичат и ще я препрочитат много пъти, дори когато пораснат. Книгата ни напомня, че само от нас зависи да изпълним живота си с чудеса.

Шарл Перо, приказки

Това са детски класики, които всички обичат. "Пепеляшка", "Червената шапчица", "Котаракът в чизми" и много други невероятни истории. В края на краищата, истинската магия не избледнява - тя става само по-силна с времето.

Коментари
Последни видеа