Малки гримьорки станаха хит (видео)

Едната е на 3, а другата – на 5 години

14 юли 2019 г.

Както пише The Daily Mail, 28-годишната американка Кортни Маккатчън е популярен бюти блогър, страницата ѝ в Instagram и каналът ѝ в YouTube имат хиляди последователи. Отскоро към нея се присъединяват и двете ѝ дъщери – 5-годишната Моли и 3-годишната Джун. По думите на Кортни момичетата постоянно били около нея и влизали в кадър, когато снимала видео. Затова един ден просто решила за забава да им разреши да водят свои уроци и започнала да ги качва в интернет. И видеата стават хит.

Особено добре се получават тези на Моли, която обича да експериментира с блясък за устни, молив за вежди и сенки за очи. Кортни също мисли, че дъщеря ѝ има талант. Въобще Моли много обича изобразителното изкуство и възнамерява да е част от бъдещата ѝ професия, когато порасне. Майката разрешава на момичетата да играят с гримовете два пъти седмично и то само между стените на дома.

Разбира се, това че Кортни позволява на малките си момичета да използват грим и го демонстрира в интернет, далеч не се харесва на всеки. Не са малко коментарите от рода на: „Това е истинско насилие над деца. Това е съвършено неприемливо. Децата трябва да имат нормално детство. Жените лъжат мъжете с помощта на пластични операции и грим, а сега расте поколение от такива деца.“ Друг казва: „Просто е отвратително да виждам как дете на нейната възраст носи грим, който е пълен с химикали и е вреден за организма й. Тя трябва да играе навън и да се наслаждава на детството“, казва друг.

В отговор Кортни споделя, че за момичетата това е просто игра, която им доставя удоволствие. „Не мисля, че това може да им навреди, защото те знаят, че са прекрасни без грим. Уча дъщерите си да се относят позитивно към околните, да не съдят другите хора за техните увлечения, хобита, външност или религиозни убеждения. Надявам се, че интернет троловете ще се научат на същото“, казва тя.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа