11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Дара: Не вярвах, че е възможно да сбъдна мечтата си и да пея с тати

12 март 2019 г.

Снимка: Дуран Дуран

Шестнадесетгодишната Дара Екимова вдъхна нов живот на един красив музикален спомен от миналото, като пусна нова версия на „Мой свят” в You Tube.
Във видеото нейните вокали са миксирани с оригиналното изпълнение на нейния баща и създател на група "Сленг" Димитър Екимов – Дими, който напусна този свят преди 11 години.

Идеята за своеобразния дует е на самата Дара, която решава да запише свое изпълнение на една от 500-те любими песни на България, според класацията на БГ Радио.

„Първата ми мисъл беше да направим римейк на оригиналния клип, заснет от режисьора Васил Стефанов. После се замислих дали е възможно да миксираме гласовете така, сякаш пеем „Мой свят” заедно с тати.
Докато търсихме локации за снимките, режисьорът Дуран Дуран ми изпрати демото. Плаках часове наред, бях толкова развълнувана. Не вярвах, че е възможно да сбъдна мечтата си и да пея с тати
“, признава тя.

Младият фотограф и режисьор Дуран Дуран осъществява немислимото за България, наслагвайки гласовете на Дара и баща ѝ и режисира новия клип, включвайки в него оригиналното видео на песента, както и неповторимите вокали на Амалия. 
Оператор на клипа е Борил Петров. Аранжиментът на изпълнението на Дара е дело на бийт мейкъра на годината Светлин Къслев. Борис Павлов - Бобо е автор на Mix & Master-а.

Вдъхновението за клипа идва с поканата на Дара да участва като вокалист в Slang By Dara Ekimova - трибют, посветен на групата, създадена от баща ѝ Дими.
Подобно добавяне на гласа е познато по света от 1991 година, когато, 26 години след смъртта на Нат Кинг Кол, Натали Кол вдъхва нов живот на вечната класика „Unforgettable”, изпълнена от баща ѝ през 1951 г.
В България дуетно изпълнение от този вид се реализира за първи път.

„Веднага направихме план за заснемането на клипа, а режисьорът даде великолепната идея оригиналното видео на „Мой свят” да е фон на моето изпълнение. Нямам търпение да се кача на сцената със Светослав Славков - вокалист и китарист, Станислав Петров – Стенли - пианист, Илия Ранков – бас китара, Иван Попов - китара и Николай Николаев - барабани, за да изпълним хитовете на "Сленг"”, казва Дара и допълва: „Това ще бъде признание за групата, носталгичен римейк на вълнуващата, богата и смислена музика, създадена от тати и неговите приятели от "Сленг"! Ще изпълним всички хитове, сред които и „Остани”, „Любовта няма край”, „Нали”, „Луда глава” и много други.”

Премиерата на Slang By Dara Ekimova е на 22 март, от 23.00 часа във "Витоша лайв клуб".

Коментари
Последни видеа