11-годишно момче плете като истински майстор

Дарява част от спечелените пари на детски приют

13 февруари 2019 г.

11-годишен ученик плете дизайнерски одеяла като истински майстор. Джона Ларсън, който живее в Лакрос, Уискънсин, се научил още на 5 години да държи куките, когато видял видео на YouTube за майсторски клас. Той упорито напредва и с часове се занимава със своето хоби. Защото то го успокоява и радва.

Днес, в личния си Instagram,  Джона има над 46 000 последователи, които редовно си купуват негови произведения.
Той не само продава своите дизайнерски одеяла, възглавници, ръкавици, шалове, но редовно изпраща част от приходите на приюта за етиопски деца, от където самият той е бил взет за осиновяване от приемната си майка.


Снимки: Instagram

Майката на Джона – Дженифър, която води неговия Instagram, разказва: „Аз купувам разноцветна вълна и всички нужни за работата му материали, а след това, с полученото от продажбите, той възстановява парите. А част от спечеленото Джона дава за благотворителност.“

Снимки: Instagram

След като местен вестник разказва неговата история, Джона става интернет-герой, а заявките за покупки в неговия Instagram стават толкова многобройни, че се налага да ги разсрочва, с обещание, че щом успее, ще направи всичко, което е договорил.

Снимки: Instagram

„Плетенето много ми помага да се успокоя и разтоваря след напрегнатия ден в училище. Когато се прибера в къщи, сядам до мама и започвам да плета. Това е най-хубавото, което може да се случи!“, признава той.

Източник: scarymommy.com, адаптация Мона Василева

 

 

Коментари
Последни видеа