4 категорични забрани за кралските наследници

Строги правила определят поведението, външния вид и дори избора на играчки

22 май 2020 г.

Снимка: Instagram

 

 

Целият свят им завижда. Оказва се обаче, че бъдещите крале и кралици вероятно често си мечтаят да са като обикновените деца. 
В едно отношение обаче на тях им е провървяло. Случили са на родители. Но заедно с известността, привилегиите и титлите, те цял живот трябва да спазват и редица ограничения и забрани.

Малките принцове и принцеси се налага да спазват дълъг списък с правила, които регламентират поведението, външния вид и дори избора им на играчки.

Ето 4 строги правила, които спазват бъдещите престолонаследници, и които вероятно ще ви изненадат, изброени от woman.rambler.ru.

1. Не може да хвърлят или да отказат храна

Всеки вече знае, че децата не бива да се карат насила да ядат, защото това има лоши последици. И може да отключи редица разстройства на хранителното поведение.
В кралските семейства обаче действат други правила. Естествено никой няма насила да храни 1-годишния принц, но ако той хвърли ядене на пода, ще бъде принуден да помогне на гувернантките да почистят заедно. 
Освен това ще му се наложи да чака до следващото хранене, без никаква междинна закуска. Най-многото, което може да получи, е чаша прясно мляко. 
Затова пък в двореца фастфудът не е категорично забранен. Понякога херцогинята на Кеймбридж Кейт глези Джордж, Шарлота и Луи с пържени картофки. Естествено е, че подобни снимки няма да намерите на официалния сайт на двореца – дядо им Чарлз е привърженик на органичните храни, и подобни прегрешения той въобще не бива да вижда.

2. Братята и сестрите не трябва да пътуват заедно, нито с родителите си

Това правило е въведено още в древността: когато се тръгва на път, който може да е опасен, е по-добре наследниците на короната да пътуват поединично. Преди време дори пътешествията из собствените владения можеше да приключат зле, затова двама възможни наследници на престола не бива да са в една карета.
Сега тази забрана е подкрепена законодателно и влиза в сила, щом принцът навърши 12 години. Но правилата важат най-вече за далечни пътешествия. За трона винаги трябва да остане един наследник.

3. Не могат да си правят селфи

Съвременните деца обожават селфита. Насочват камерата на телефона към себе си и „щрак“, запечатват присъствието си в мола, на екскурзия или в някаква невероятна поза, за да се покажат и похвалят в социалните мрежи.
За кралските особи – и за възрастните, и за децата, това е забранено. 
Няма как да се окажете на кадър в инстаграм заедно с кралска особа. Още повече, че на тях не им е позволено да имат физически контакти с хора, които не са от собственото им семейството.

4. Не играят „Монополи“
Не е ясно с какво точно е свързана забраната да се играе хитовата ира на всички вречена. На един от официалните приеми през 2008 година принц Андрю (третият син на Елизабет II) отказа подарък от Строителната асоциация на Лийдс думите: „На нас ни е забранено да играем „Монополи“ , защото това никога не завършва добре!“
Интересното е, че тази забрана се оказва по-силна от друго кралско правило: всичка подаръци да се приемат с усмивка и с благодарност дори, ако те не са зарадвали получателя.
Много вероятно е някой крал или цар, някога да е играл „Монополи“ и да се е разярил не на шега. Или пък да е проиграл краската хазна? Подобен факт не е известен от историята, но знае ли се?

Коментари
Последни видеа