Дечицата от "Пим-Пам" и Веси Бонева пеят за Коледа

В зала „България“

19 декември 2016 г.

Снимки: "Кантус фирмус"

Най-хубавите коледни песни, създадени някога, ще звучат в тържествения концерт на детския хор „Пим-Пам“ и поппевицата Веси Бонева на 19 декември в столичната зала „България“.

Под диригентството на вокалния педагог Ирена Христова ще звучи и емблематичната песен „Отново е Коледа“ на големия композитор Борис Карадимчев. Той основава хора през 1979 г., пише над 300 популярни песни и музиката за над 40 игрални филма.

Вече над 35 години „Пим-Пам“ популяризира естествената, неповторима детска интерпретация на песни в различни стилове и жанрове. С еднакво майсторство ансамбълът изпълнява детски песни, хитове от световната популярна музика, съвременни преработки на българския фолклор и творби на големите композитори от Барока до наши дни. Хорът е изнасял концерти в Швеция, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, САЩ, Пуерто Рико, Украйна, Канада.

Веси Бонева е сред най-интересните млади поп-изпълнители , позната не само с денс парчута, но и с участия в различни музикални проекти с деца или насочени към детска аудитория. Певицата участва в Disney in concert (2015 г.) от цикъла „Музиката на Америка“, а нейният запис на ролята на принцеса Анна от анимацията „Замръзналото кралство“ ѝ донесе специална грамота от „Дисни“ за принос в озвучаването на филма.

Тя бе номинирана за наградите „Икар“ 2016 в раздел „Съвременна българска музика" за сингъла „Разпалвам микрофоните“, бе и специален гост на Swiss Awards 2016 в Цюрих, Швейцария, където зарадва всички присъстващи с изпълнения на едни от най-големите световни хитове.

Концертът се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“ и хор „Пим-Пам“, а билетите са на цени от 8 до 15 лв. Те са в продажба на сайта TICKETSBG.com и на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.

 

Коментари
Последни видеа