Идея на помощ: 12 полезни предмета за всяка дамска чанта

Без да броим козметичната чантичка с гримове

23 август 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Червило, парфюм, дезодорант… Стоп! Сега няма да се присъединяваме към съветите на модните издания каква очна линия или гланц за устни да не забравяме в дамската чанта, а ще ви издадем списък с предмети, които спасяват във всяка, не само козметична ситуация.

1. Лейкопласт

Той ви трябва не само, ако се одраскате или ударите, но може да се залепи от вътрешната страна на новите обувки, ако ви убиват. Ако случайно сте развалили лака на някой от ноктите си, парченце лейкопласт ще замаскира.

2. Безопасни игли

Безопасната игла е изключително полезно изобретение, което може да замести паднало копче или разпран подгъв. С нея може да закрепите и скъсано колие, въобще всякакви внезапни тъпи ситуации могат да се решат с нейна помощ.

Снимка: Guliver / iStock

Носете си я в портмонето, за да не пробие чантата.

3. Матиращи салфетки

Абсорбиращите листчета са елегантен начин да заличите блясъкът по лицето, маслото и потта – особено ценно за хора с мазна и смесен тип кожа, но в горещото време и най-сухата кожа може да се изпоти.

Качествените матиращи салфетки няма да развалят грима ви и ще съхранят фоон дьо тена, те само отнемат излишната мазнина и убират неприятния блясък.

4. Флашка с памет

Тя наистина може много да ви помогне – носете я винаги със себе зи, защото в наши дни често се оказваме в ситуация, когато е нужно да се съхрани или разпечата някаква информация.

Снимка: Guliver / iStock

 5. Визитник

За градските жители бързия и лесен достъп до картата на метрото или до картата за намаление в някой магазин, книжарница или заведение са важни, затова пазете тези карти на такова място, от където е лесно да ги извадите.

Някои карти можете да запазите в приложение за смартфон, но не всички, някои просто трябва да се носят, затова си намерете удобен хубав визитник, който да е във вас.

6. Нещо полезно за хапване

Колко пъти ви се е случвало да нямате време да излезете за обед от работата? Много пъти! Ако си носите нещо вкусно и полезно, ще избегнете вероятността да се нахвърлите на първия срещнат чипс. Носете си пакетче с ядки или сушени плодове, ябълка или кофичка кисело мляко, с които да утолите глада.

Важно е тази закуска да не е вредна – никакви бонбони и банички!

7. Зарядно устройство

Портативно зарядно за мобилен телефон, което зарежда батерията, трябва да стои винаги в чантата ви, защото решава много проблеми. Само внимавайте кабелът на зарядното да не е огънат неправилно, защото може да се прецака.

8. Препарат против петна

Не е задължителен, но е адски полезен за моментите, в които детето в последния момент ви залива с айряна си, а нямате време да се преоблечете, когато се полеете с кафе или от сандвича ви изпадне кисела краставичка върху полата. Човек се чувства по-уверен, когато е застрахован от подобни инциденти.

9. Крем за ръце

По данни на сп. Cosmopolitan редовното нанасяне на крем за ръце избавя от много кожни проблеми. Ние имаме само една препоръка – кремът, който стои в чантата ви, да е в срок на годност, а не да се мотае там с месеци, защото добрата хидратация и подхранване на кожата зависи от съставките на продукта, който използвате.

Изберете крем, който попива бързо, и да е в компактна малка опаковка.

Снимка: Guliver / iStock

10. Дезинфектант за ръце

Особено полезно средство, най-вече за моментите, в които пътувате с градския транспорт – бактериите се размножават много бързо върху кожата, особено в топлото време. Изберете дезинфектант с витамин Е или с хидратиращи свойства, за да не изсушава.

11. Освежител за уста

Някои хора винаги си носят четка и паста за зъби, което предотвратява лошия дъх, но можете вместо тях да носите освежител за уста или просто няколко дъвки. Така ще сте сигурни, че правите добро впечатление на хората, с които общувате.

12. Хартиени салфетки

Винаги ще се намери какво да избършете с тях – ръце, стол, маса, пейка, компютър… Те са, така да се каже, незаменими, много по-практични от мокрите кърпички, защото можете да ги натопите в спирт и да дезинфекцирате с тях, а с мокри кърпички не е ок да бършете устата си, примерно.

Марина Атанасова по материали на medikforum.ru

Коментари
Последни видеа