Мей червената панда показва дивата си страна

Анимационният хит предлага нетипичен поглед към порастването

16 март 2022 г.

Снимка: Forum Film

Всеки от нас има дива страна и през изминалия уикенд новата оригинална продукция на Дисни и Пиксар – „Мей червената панда“ ни призова да я освободим.
 Анимационният хит предлага нетипичен поглед към порастването и неподправено, изпълнено с много въображение и хумор приключение, което веднага превзе сърцата на малки и големи.

Историята е на тринадесетгодишната Мей, която една сутрин се поглежда в огледалото и установява, че тийнейджърските и семейните ѝ проблеми са най-малката ѝ грижа, защото от там я гледа... гигантска червена панда.
Филмът е бил гледан от близо 22 хил. зрители с приходи от над 203 хил. лева. Това е най-големият дебют за анимационен филм през 2022 г. и като цяло вторият най-успешен уикенд за годината, изпреварван единствено от „Батман“.
Визуално впечатляваща, смела и

трогателна история, изпълнена с редица странности, много енергия и изненади,

„Мей червената панда“ предлага незабравимо изживяване за цялото семейство и без съмнение ще продължава да завладява зрителите в кината и през следващите седмици.

Лентата ни запознава с Мейлин Лий – непохватно, но самоуверено 13-годишно момиче, разкъсвано между хаоса на тийнейджърската възраст и трудно изпълнимата роля на изрядна дъщеря – властната ѝ майка Минг, която е меко казано загрижена, вечно ходи по петите ѝ и никога не е далеч от нея, което не е особено приятна ситуация за който и да е тийнейджър. На всичкото отгоре Мей открива забележими промени в интересите си и най-вече, в тялото си, но тя се е настроила за най-хубавата година в своя живот и нищо на света няма да я помрачи.
Един ден обаче, в огледалото Мей не вижда не себе си, а една голяма и пухкава червена панда. Дребен факт, пропуснат да бъде споменат от семейството ѝ – нейните предци са имали специална мистична връзка с тези животни и всеки път, когато се развълнува и изпитва силни емоции (което, за тийнейджър като нея, е практически непрекъснато), Мей се преобразява.

А животът у дома и в училище така и така не е лесен,

какво остава, ако непрекъснато се превръщаш в див звяр.
Ще успее ли Мей да намери баланса и да държи под контрол дивата си страна? И по-важното, ще се приеме ли такава, каквато е, и ще може ли да убеди майка си, че вече е голямо момиче, което може да се грижи за себе си?

Режисьор на „Мей червената панда“ е наградената с „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм Доумий Ши (Bao), която е и сценарист заедно с Джулия Чо (Halt and Catch Fire). Продуцент е Линдзи Колинс ("Търсенето на Дори"), а изпълнителни продуценти са Пийт Доктър "(В небето", "Отвътре навън", "За душата") и Дан Сканлън ("За душата"). Автори на песните са световната звезда Били Айлиш и брат ѝ – носителят на „Грами“ Финиъс Финиъс О'Конъл. Ролите на български озвучават Далия Георгиева, Елена Моллова, Симона Нанова, Яница Маслинкова, Зорница Кюркчиева, Карина Андонова и др.

 

Коментари
Последни видеа