„Може ли да нося бебето в чанта си“ - първи урок по родителство

Необичаен експеримент в училище в Канада, при който нито едно бебе не пострада

03 декември 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Ученици в XI клас на училище „Chippewa“ в Канада получиха необичано домашно. Всеки от тях трябвало да вземе в къщи бебе-кукла RealCare, която се държи като истинско новородено – не спи много, плаче непрекъснато, измъчват я колики, цапа си пелените, реве, когато е недохранена или, ако не е оригната както трябва и коремчето ѝ е подуто от газове.

Учениците трябвало да вземат „своето“ бебе в къщи в неучебните почивни дни. 
Това, което се случва с куклата се регистрирало от електронен носител, с други думи след това учителката мола да разбере как е минало всичко и как всеки ученик се е справил с ролята си на родител за 48 часа.

Учителката Андреа Льофевър сподели във фейсбука на училището какви въпроси и коментари е поучила от своите ученици по време на изпълнение на задачата.

Снимка: facebook/Chippewa Secondary School

Въпросите на учениците наистина ще ви разсмеят.
Един от тях пита дали може да носи бебето в чантата си. А, когато получава отрицателен отговор, искрено се чуди. „Е, как да го изведа навън в студа?“ „Сложи го в кошницата и го завий с одеяло!“ - изкомандвала учителката.

Друг ученик признал: „Упс, стурва ми се, че ние с Люси паднахме лошо по стълбите. Дали е умряла? Още не знам. Надявам се да издаде някакъв звук!“, а после добавил- „За лошите и добри новини докладвам веднага – не е съвсем умряла!“

Младите „родители“ не веднъж молили учителката си да „изключи“ бебето, убеждавайки я, че „то реве вече цял час, а аз трябва да си почина“ (боже, каква изненада!)
В заключение госпожа Льофевър разказва, че всички „бебета“ са оцелели, а учениците са показали много добри резултати в ролята си на родители.

 

Коментари
Последни видеа