Полезните мъжки навици

Които се възпитават от детството

30 август 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Без умението да работиш над себе си, шансовете да постигаш успехи рязко намаляват. А от всеки мъж се очаква да върви само напред и нагоре. Добрата основа на пътя на победителя са няколко задължителни истински мъжки навика, които трябва да започнат да се усвояват още от детството.

Тези, които са пропуснали този етап в ранна възраст, винаги имат възможност да наваксат - защото всичко опира до умението да преодоляваш себе си. Време е за работа!

Планиране
Умението да планираш помага едновременно да виждаш ясно поставената цел и да държиш съзнанието си свободно. Грамотно съставеният график на задачите, особено за дългосрочен период, ни държи над лабиринта на ежедневите задължения, които често ни разсейват и вкарват в порочния кръг на тъпченето на едно място.

Без постоянно съставяне и коригиране на плана, всеки ден от живота ви ще приключва с горчивото усещане, че е преминал напразно.

Медитация
Да, да, точно така - за активния човек през XXI век няма по-полезен навик от ежедневната медитация. Помислете само: с всеки изминал ден количеството фактори, които отвличат вниманието ни, все повече расте.

Медитацията развива силата на волята и решава проблема със свръхтовара на стреса.

Здравословно хранене
Ако не искате още в началото на 30-те да се превърнете в средностатистически чичко с коремче и паласки, започнете още сега да си създавате навици за здравословно хранене. През първите 20-25 години организмът бързо усвоява вредните и мазни храни, но след това метаболизмът се забавя.

Постарайте се да го превъзпитате навреме да започне да получава удоволствие от свежата и полезна храна, която държи ума в тонус, а тялото във форма.

Още полезни мъжки навици можете да узнаете от Мениджър нюз.

 

Коментари
Последни видеа