Правете неща, които са важни за вас и близките ви. Правете ги с някого, когото обичате

19 октомври 2018 г.

Снимка: Shutterstock

"Никога досега в историята не ни се е налагало да използваме толкова малко време, за да оцелеем - да се сдобием с храна и покрив над главите си. Не толкова отдавна хората са използвали цялото си време, в което са били будни, за да осигурят достатъчно храна. Работа, хранене и сън. Също така никога не сме харчили толкова малко от парите си за оцеляване.

Но дори ако никога не сме имали повече време за себе си, някои смятат, че свободното време е някакъв лукс. Колкото повече работим, толкова повече пари се надяваме да имаме. От друга страна, имаме по-малко време да ги похарчим. Всички разполагаме с 24 часа. Повечето от нас ги използват, за да работят по осем часа, още осем, за да правят това, което искат или което трябва, и осем, за да спят.

За съня е трудно да се направи нещо. Така че ще се фокусираме върху останалите 16 часа. Почти всички от нас трябва да работят. Да отида там, да работя, а след това вкъщи може би отнема десет часа. Тогава имаме шест. Готвене, пране, почистване, пазаруване, фитнес, деца с домашна работа... След това остават два или три часа. Гледате нещо по телевизията, играете Candy Crush, проверявате си "лайковете" във Facebook?

Утре е събота и след това е неделя. 48 часа. Имам една идея за тях. Правете много неща, които са важни за вас. Всичко, за което не ви е останало време през седмицата. Неща, които дават нещо на вас и близките ви. Направете си списък с такива неща и ги направете. Имам и друга идея.

Правете нещо с някого, когото обичате."

Йохан Карлсон, сп. „Мениджър“

Коментари
Последни видеа