Провокирайте въображението си с филма на Дисни и Пиксар „Мей червената панда“

Един нетипичен поглед към порастването

20 Ноември 2021 г.
Провокирайте въображението си с филма на Дисни и Пиксар „Мей червената панда“

Постер на Forum Film Bulgaria  

Най-новата оригинална продукция Дисни и Пиксар „Мей червената панда“ предлага изпълнен с много въображение и хумор, нетипичен поглед към порастването.

Лентата ни запознава с Мейлин Лий – непохватно, но самоуверено 13-годишно момиче, което носи каквото си иска, казва каквото си иска и няма време за размотаване. Тя е хваната в капана на бушуващите хормони, разкъсвана между хаоса на тийнейджърската възраст и трудно изпълнимата роля на изрядна дъщеря – властната ѝ майка Минг, която е меко казано загрижена, вечно ходи по петите ѝ и никога не е далеч от нея, което не е особено приятна ситуация за който и да е тийнейджър.
На всичкото отгоре Мей открива забележими промени в интересите си и най-вече, в тялото си, но тя се е настроила за най-хубавата година в своя живот и нищо на света няма да я помрачи.
Един ден обаче, в огледалото Мей не вижда не себе си, а една голяма и пухкава червена панда. Дребен факт, пропуснат да бъде споменат от семейството ѝ – нейните предци са имали специална мистична връзка с тези животни и всеки път, когато се развълнува и изпитва силни емоции (което, за тийнейджър като нея, е практически непрекъснато), Мей се преобразява.

А животът у дома и в училище така и така не е лесен, какво остава, ако непрекъснато се превръщаш в див звяр. Ще успее ли Мей да намери баланса и да държи под контрол дивата си страна? И по-важното, ще се приеме ли такава, каквато е, и ще може ли да убеди майка си, че вече е голямо момиче, което може да се грижи за себе си?

Режисьор и сценарист на „Мей червената панда“ е Доумий Ши, която спечели „Оскар“ за късометражния Bao на Пиксар и студиото няма никакви колебания дали да подкрепи Ши и за пълнометражния ѝ дебют. Един от хората, които твърдо застават зад проекта е Пийт Доктър („В небето“, „Отвътре навън“, „За душата“), който е вдъхновен от различния подход на Ши и я окуражава да запази няколко изненади и обрати в сюжета. Ши споделя, че филмът отразява някои специфични елементи от нейната култура, но темите за порастването и семейството са универсални и вярва, че филмът ще спечели любовта на хората по цял свят.

Оригинален и смел, изпълнен с редица странности, много енергия и изненади, „Мей червената панда“ обещава поредното незабравимо приключение на Дисни и Пискар, което успява по неподправен начин да ни забавлява, да провокира въображението и да докосне сърцата на малки и големи.

Освобождаваме дивата си страна с „Мей червената панда“ от 11 март само в кината.

 

Още от Заедно

Не е трудно да измислите игри срещу скуката.

Снимка: Shutterstock

18 идеи срещу скуката

Има знаци, които издават емоционалния потисник.

Снимка: Shutterstock

16 признака, че човекът до теб ти вреди

Рисунка: Дара Ивайло Георгиева, 7 години

Честита Баба Марта

Отворена книга, кафе и кокичета. Снимка: Getty 

 

Ремарк за парите

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Не е трудно да измислите игри срещу скуката.

Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Не е трудно да измислите игри срещу скуката.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

18 идеи срещу скуката

Лесни и креативни начини да забавлявате децата, докато са у дома (Част II)