Шарено коте

Рисунката на 6-годишната Анна на изложба в Битоля

02 юли 2017 г.

Рисунка: Анна Петрикова, 6 г.

6-годишната Анна представи своята „Котка“ на изложбата „Монмартър” в Битоля. Дори да не обичате котки, тази ще ви хареса. Толкова цветна и мила е.  

Ето какво разказа за участието на плевенската школа „Колорит“ за конкурса.
„Тази година беше 35-тото юбилейно издание на „Монмартър” в Битоля. За мен и школата ми също беше юбилейно 20-то поредно участие. Винаги съм преживявала пътуването ми с децата от школа „Колорит” до Македония като участник в световния арт форум като празник. В началото беше тръпката как ще се представим, как ще бъдем оценени, после дойдоха годините на утвърждаване, последваха години на трайно артистично присъствие в световното арт семейство…..
Сега участията ни са изпълнени с радостта, че сме сред най-добрите с света. Сега се наслаждаваме на всеки миг, в който рисуваме в атмосферата на искрящите от светлина Битоля и Охрид сред участници от 15 страни от различни континенти. Празник на духа, на копнежа към красота и нуждата да ги споделиш в картина и така да ги дариш на другите“,
каза за Новите родители художничката Майя Ананиева, ръководител на плевенската арт школа „Колорит”.

Всяка сутрин в рубриката "Рисунка на деня" публикуваме творби на вашите деца. Може да ни изпращате рисунките на вашето дете на editorial@noviteroditeli.bg, като напишете името му (поне първото), на колко години и от кой град е, както и заглавието на картинката. Ще се радваме да споделите и интересна история около нея, ако има такава.

Коментари
Последни видеа

Всяко утро

01 февруари 2023 г.