Слънчев поздрав специално за деца

Най-популярният и използван комплекс в йога практиката (видео)

13 ноември 2020 г.

Днес ви представяме песен включена и в трите Вълшебни книжки на Светла Иванова "Слънчевия поздрав".

"Слънчевият поздрав" е може би най-популярният и използван комплекс в йога раздвижващ цялото тяло особено гръбначния стълб и ставите при големите и малките, като в случая е адаптиран специално за деца. 
Слънчевият комплекс е един чудесен начин да започнете деня  с йога.
За майките, които искат да се погрижат за поддържане на нормално телесно тегло специално - да знаете, че ако го изпълнявате всеки ден ще намалите и обиколката на талията си, гарантирано.
Комплексът може да се практикува и от мъже и жени във всички възрасти. Самостоятелно сутрин или като загряващи упражнения преди асаните (така се наричат упражненията в йога), които ще продължим да ви показваме по-нататък. 

Обърнете внимание на дишането. Много е важно да го синхронизирате с движенията и позите.
По време на изпълнението мислете за Слънцето и по възможност тренирайте обърнати на Изток.
 Като за начало започнете с четири повторения на целия комплекс, а постепенно може да увеличите до дванайсет.  
В първото видео освен песничката ще видите и 12-те пози подредени в реда, в който се изпълняват. За да се улесни запомнянето на последователността им от децата Светла е измислила към всяко движение подходящи думички, които децата веднага научават наизуст, защото подсказват движенията. 

Във второто видео Светла е заснела по-подробно техниката на изпълнение на всяко едно упражнение, за да сте сигурни че го разучавате и изпълнявате правилно и да знаете как да го синхронизирате с дишането. 
Желаем ви приятни практики в нейната компания!

Светла Иванова е майка, певица и писател. Преподава йога на малки и големи, от детски градини до университети. Автор е на първите интерактивни Вълшебни книжки в България за родители и деца. Има студио за йога и солни инхалации Salt&Art . Проектът ѝ Тананикаща йога  съчетава йога практики с музика и различни активности за деца. Всички ресурси (записи на песнички, видеа, изработване на оригами и техника на изпълнение на упражненията) може да намерите след абонамент в платформата за Йога онлайн в официалния сайт на Светла Иванова или в Youtube канала ѝ. Последвайте Светла и в социалните мрежи: Инстаграм тук  и  тук и фейсбук.

Коментари
Последни видеа

Всяко утро

01 февруари 2023 г.