Танцувайте - танците лекуват

В Международния ден на танца и не само - Новите родители препоръчват

29 април 2018 г.

Снимка: Shutterstock

Присъединете се към целия танцуващ свят: театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти - всички, които обичат музиката и танците, празнуват международния ден на танца на 29 април.

Един от начините е да се отправите към миниспектакъла, който красивите малки балеринки от група "Ту денс" и хип-хоп формация „Екстрийм шоу“ ще представят от 16.00 ч. От Capella Play и Мега Мол София уверяват, че след мини концерта всички деца ще могат да се присъединят към гостите на сцената и да научат нови хип-хоп движения и стъпки в класическия балет. При това - безплатно!

Кои са другите начини? Просто да си пуснете музиката, която обичате, и да започнете да танцувате, където и да сте! Разбира се, можете да го правите винаги, защото, пластичните движения не само носят радост и подобряват настроението, но, според известните танцови преподаватели Алберт Песо и Даян Бойден, автори на нашумялата терапия Pesso-Boyden System Psychomotor, танците имат способността да лекуват.

А днес светът става дансинг в почит към френския хореограф Жан-Жорж Новер, наричан "бащата на съвременния балет", роден на тази дата.

Коментари
Последни видеа