Веселите комикси "Ана Ана"

Създадени от майка и син

13 юни 2017 г.

Комиксите-картинни книги с характерен рисунък и истории, близки до това, което правят и харесват децата, са изключително популярни по цял свят. Особено поредицата „Ана Ана“, в която авторите са подбрали ситуации, които обикновено затрудняват родителите при общуването им с децата. И са предложили изключително весели решения.

Техен сценарист е Доминик Рок – майка на двама сина, които споделят нейния вкус към хумора и комиксите. По-големият ѝ син, Алексис Дормал, рисува от дете.

Майката вижда как той създава със замах и като на игра прекрасни персонажи. С мисълта, че е много жалко да се загубят измежду стотиците негови скици, решава да ги съживи, като започва да пише истории за тях.

Алексис Дормал в последствие завършва кинематография и се обръща към рисуването и писането. Сега и българските деца могат да се насладят на две книжки от поредицата – „Сладки сънища!“ и „Шоколадовата експлозия“.

Плюшените играчки на Ана Ана се опитват да заспят, но ги стряска силният смях на Анна, обсебена от вълнуващата си книга.

Лиско, Космато топче и пингвинът Пингпонг се опитват да се измъкнат, но Ана Ана предпочита да бъде заобиколена от тях и най-накрая се прозява и изгася лампата. Но нейният сънлив антураж обръща играта, като изнася концерт в леглото, танцува и подскача върху матрака и се надбягва из стаята.

 

Когато Ана Ана предлага да научи Пинпонг пингвина как да направи шоколадова торта, всички останали плюшени играчки изявяват желание да участват. И настава сладка суматоха, в която майка и син Рок и Дормал доставят смесица от леки инструкции и кикотене за най-малките читатели.

Източник и снимки: издателство "Пурко"

Коментари
Последни видеа