Защо някои мъже предпочитат по-възрастни жени

Има много обяснения, всеки може да добави и още

24 май 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Любовта е сляпа, любовта е загадка и едва ли можем да намерим точната рецепта за химията между двама души. Все пак по-разпространената комбинация предполага по-млада жена с по-възрастен мъж – обществото някак го е приело, но когато стане дума за по-млад мъж с по-възрастна жена, започват да валят коментари, въпроси и реакции на учудване или възмущение.

Истината е, че никой няма право да се меси в личния живот на другите, щом той не представлява проблем за обществото като цяло. И все пак Bright Side е събрал отговорите на група мъже, участници в едно скорошно проучване, които споделят живота си с жена, която е с 10 и повече години по-голяма от тях.

1. Знаят какво искат

По-зрелите жени вече са наясно със себе си, имат точно определени цели, рядко изпращат погрешни сигнали на мъжете, предлагат им зрели взаимоотношения.

2. Имат по-голям житейски опит

Предлагат много повече възможности за общуване, имат знания и житейски опит, което им дава възможност да водят интересни и разнообразни разговори, разбират повече психологията на мъжете, знаят повече за живота и любовта, от тях има какво да се научи.

3. Уверени и независими са

Докато по-младите момичета постоянно търсят внимание и се интересуват от мнението на околните, зрялата жена няма нужда да се доказва пред никого. Тя е уверена и се чувства удобно в кожата си. Това я прави харизматична и привлекателна.

4. Емоционално зрели са

По-зрелите жени са преживели много, преминали са през различни изпитания в живота си, видели са и добро, и зло. Познават много по-добре себе си, знаят как да владеят емоциите си. Това свежда до минимум толкова неприятните за мъжете „сцени”, които младите дами обичат да им устройват.

5. Финансово независими са

Малко вероятно е сред по-зрелите дами да се натъкнете на „златотърсачка”. Не казваме, че мъжете трябва да разчитат на доходите на жените си, но със сигурност внася баланс и спокойствие във връзката съзнанието, че и двамата са финансово стабилни и независими.

6. Децата вече са „отлетели от гнездото”

Звучи малко грубо, но е факт, че много мъже не желаят деца. Това е сред водещите причини за разпад на дългогодишните връзки. По този начин двамата могат да се отдадат на чувствата си и да дадат приоритет на любовта си, без да се налага да делят време с децата.

Целия текст четете в Обекти.бг

Коментари
Последни видеа