Жените не се влюбват от пръв поглед

Само мъжете - така са "програмирани"

07 август 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Повечето хора свързват жените с представи като романтика, нежни душевни чувства и прословутото влюбване от пръв поглед. Оказва се обаче, че любовта от пръв поглед е типична за мъжете, но не и за дамите, твърди Обекти.бг.

Според ново изследване на холандски учени от Амстердам господата могат да паднат в мрежите на любовта буквално за части от секундата. Звучи сериозно, нали?

Това явление си има обяснение и то е свързано с генетичното развитие на човечеството. Мъжете са „програмирани” да вземат решения за партньорката, която ще е подходяща за тях, в съвсем кратки срокове. А жените от друга страна се нуждаят от доста повече време. Или с други думи – трябва да бъдат ухажвани!

Склонността на господата да се влюбват от пръв поглед е била потвърдена и от специално проучване сред група доброволци. Мозъците им били сканирани и от резултатите станало ясно, че на мъжете не им трябва много, много да мислят, за да решат с кого искат да имат сериозна връзка.

Е, това разби на пух и прах представите ни, че на представителите на силния пол им трябва доста време, за да се обвържат. И не трябва да ги чакаме да станат готови. Явно, щом не влизат във връзка, просто не гледат сериозно на жената до себе си.

Коментари
Последни видеа