Момиче с аутизъм намери любимата си тениска

Фейсбук мобилизира стотици да помогнат

Тениската, която Deborah Grimshaw Skouson публикува на страницата си във фейсбук.

Дебора Гримшоу, майка на момиче, болно от аутизъм, написа сърцераздирателна изповед във фейсбук и помоли за съдействие. Нейната молба полетя като писмо в бутилка към хората с отзивчиви сърца и постигна целта, съобщи съобщава BBC.

Преди броени дни на страницата си във фейсбук Дебора (Deborah Grimshaw Skouson) написа: „Както знаете, моята дъщеря Кеми е аутист. От 4-5 години тя е обсебена от една тениска – розова и на цветя“ и публикува снимка на тениската. „Тя я облече за първи път преди 5 години, още в детската градина. След това успях да купя чрез eBay още 4, но и те вече са се износили. А Кеми иска само нея."

Дебора мобилизира семейството и приятелите си да разпространят поста ѝ и да потърсят съдействие. Заедно да открият някой, който може да ѝ прати още тениски от същия вид. Защото Кеми иска да носи само тази и смята, че тази дрешка ѝ носи закрила. Включително и когато спи, и винаги когато е тревожна, тя я облича, за да се успокои.

И отговорът не закъснява. Във фейсбук постът е споделен над 5000 пъти  и още 12 900 , след като е публикуван на страницата Love What Matters. Резултатът – Кеми получава 161 тениски на цветя, от същия вид като любимата ѝ. Получава подарък и различни предмети - възглавнички, плюшени играчки със същия флорален мотив.
И нещо невероятно се случва – производителят на цветните тениските се свързва със семейството, за да каже, че ще направи отново същия модел, за да може детето да носи любимите си блузи докогато иска.

Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа

Цар куче

05 август 2020 г.