Смартфонът проваля ваканцията на двойката

Непрекъснатото цъкане по клавиатурата убива секса

Снимка: Shutterstock

Печална констатация: мобилните телефони се намесват и през ваканцията, и пречат на сексуалния живот на двойката, сочат данни от ново проучване на Durex.
„Когато човек използва телефона си, той дава сигнал, че и партньорът му може да прави същото“, обяснява д-р Шариф Моулабокус, сексолог от Университета в Съсекс.

Изводите за намесата на съвременните технологии в сексуалния живот на двойката по време на лятната ваканция са от мащабно проучване на 2000 души. 51% от анкетираните планирали сексуалният им живот да е по-интензивен и страстен през ваканцията, но в края ѝ 60 процента от тях останали разочаровани.

През отпуската всеки се надява да почива и да смени режима, да се разтовари от домашни задължения, работа, социални мрежи... Реалността обаче е различна. 59% от анкетираните признават, че са прекарвали твърде много време пред екрана, а половината от тях са на мнение, че използването на телефона по време на почивката е ставало винаги повод за скандали.

„Стаята в хотела от романтично и интимно място често се превръща в център на интензивна комуникация. Всеки влиза вътре и бърза да свали снимките от смартфона, които е направил, праща съобщения, включва скайп, обсъжда плановете си с приятели, обменя новини, за да задоволи глада си от социални контакти“, коментира д-р Моулабокус, и това не е всичко. Според проучването – от двете хиляди участници 72-ма признали, че са ползвали мобилния си телефон и по време на секс.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа