До какво води нещастният брак при мъжете

Учените са изненадани от откритието си

Снимка: Shutterstock

Мъжете, които имат нещастен брак, умират в следствие нарушаване на кръвообращението в мозъка почти в същата степен, както и болните от диабет, показва изследване.
Според данните, получени от учени от университета в Тел Авив, рискът от смърт от инсулт е еднакъв за самотните мъже и за тези, които имат неудачен брак.

Заключението за това е направено от специалисти, след наблюдението на живота на повече от 10 000 души, на средна възраст 49 години, в продължение на 34 години.
В резултат на наблюденията си учените удостоверили, че семейният статус на мъжете влияе върху риска от смърт от инсулт. При самотните мъже този риск е с 64% по-висок, отколкото в сравнение с женените.

Но изследователите изненадващо открили и друга закономерност: оказало се, че е важно дали бракът е щастлив или не. Сред женените мъже, които смятали брака си за неудачен, вероятността от смърт от инсулт била със същите 64% по-висока в сравнение с тези, които били щастливи с партньора си.
Учените твърдят, че не са очаквали влиянието от неудачния брак да се окаже толкова съществено. Сега предстои да изследват как стои този въпрос и при жените.

Източник: medikforum.ru, превод: Надя Горанова
 

Коментари
Последни видеа