Как да хидратираме правилно бебешката нежна кожа?

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да направите това

30 ноември 2022 г.

Снимка: Babycrema

Като родител не желаете нищо друго, освен да осигурите безопасността и здравето на бебето си, както отвън, така и отвътре. Затова, когато става въпрос за нещо толкова деликатно като кожата, искате да сте сигурни, че правите всичко правилно. Ето няколко съвета за това как правилно да овлажнявате кожата на бебето си и да сте сигурни, че тя е предпазена от вредната околна среда и прекомерно изсушаване.

Когато става въпрос за грижа за деликатната бебешка кожа, едно от най-важните неща е да я поддържате овлажнена с козметичната линия за бебета Babycrema, която е специално подбрана за бебешката кожа. Това може да се окаже предизвикателство, тъй като бебешката кожа е много по-тънка и чувствителна от нашата и може бързо да загуби влагата си. Именно затова са важни съставките, на които се спирате и техните полезни свойства.

Има няколко неща, които можете да направите, за да поддържате кожата на бебето хидратирана и здрава. Обърнете им внимание и съвсем скоро ще се убедите в добрите резултати, които ще получите и ще усетите в кожата на детето ви.

1. Използвайте мек, неароматизиран бебешки сапун или почистващ препарат. Измийте внимателно, не използвайте силна козметика, ако не е необходимо и винаги четете съставките.

2. Избягвайте да използвате гореща вода, когато къпете бебето. Нека водата е приятна на допир. Изберете подходящо място в банята и измийте бебето. Ако изпитвате нужда, не се притеснявайте да попитате някой за помощ.

3. Нежно подсушавайте кожата на бебето след къпане. Използвайте мека хавлия или кърпа, която може да попие добре влагата. Останалата влага може много лесно да възпали кожата на детето, особено в деликатните зони под памперса. Използвайте и нежна козметика преди да поставите памперса и при смяната му, ако има нужда.

4. Нанесете хипоалергенен овлажнител върху кожата на бебето веднага след къпане, докато кожата е все още влажна. Така ще запазите кожата максимално хидратирана. Обърнете внимание да оставите тялото да абсорбира кремовете и олиата, за да може да не полепват по дрехите, както и да попие в кожата.

5. Изберете овлажняващ крем, който е предназначен за бебета и не съдържа вредни съставки, които да допринесат за суха кожа или по-чувствителна.

6. Нанасяйте овлажняващия крем на тънък слой и избягвайте да го използвате прекалено много. Повечето крем или продукт няма да даде допълнителна хидратация на кожата, затова се спрете на малко количество, изчакайте да попие и само ако се налага добавете още.

7. Нанасяйте овлажняващия крем при нужда през целия ден, за да поддържате кожата на бебето хидратирана. Можете да заложите и на хидратиращо бебешко олио, което да нанасяте на по-сухите участъци.

8. Ако използвате лосион, уверете се, че го масажирате в кожата, а не просто го втривате.

9. Избягвайте да използвате лосиони или кремове, които съдържат вазелин или други съставки на петролна основа, тъй като те всъщност могат да изсушат кожата на бебето.

10. Ако използвате крем за пелени, изберете такъв, който е хипоалергенен и не съдържа аромати.

Като следвате тези съвети, можете да помогнете за поддържането на хидратирана и здрава кожа на бебето. Винаги избирайте доверен доставчик, от който да купувате козметиката на вашето дете и не се колебайте да получите още информация при нужда.

Когато става въпрос за правилно овлажняване на нежната бебешка кожа, трябва да имате предвид няколко неща. Първо, трябва да изберете овлажняващ крем, който е специално предназначен за бебета. Второ, трябва да нанасяте овлажнителя върху влажна, а не върху суха кожа. И накрая, трябва да сте сигурни, че масажирате овлажняващия крем в кожата, а не просто го втривате. Като следвате тези прости съвети, можете да помогнете за поддържането на здрава и хидратирана кожа на вашето бебе.

Коментари
Последни видеа

Тъгата е

04 февруари 2023 г.