8 златни правила за отслабване

Хитри трикове, които ще ви помогнат да се справите с излишните килограми

Снимка: Shutterstock

Диетите не са лесна работа. Ако не сте спазвали досега, вероятно допускате някои аматьорски грешки, което само утежнява положението и мъките ви.

Нашите 8 съвета ще ви помогнат да преминете по-лесно през това изпитание и да постигнете желания резултат.

1. Пийте много вода

На първо място е важно да знаете, че най-полезно е да пиете вода около 30 минути преди хранене. Проучванията сочат, че това подпомага отслабването с до 44 процента за 3 месеца.

Второ, препоръчително е мъжете да изпиват по 12-13 чаши вода на ден, а жените – 9. Този навик ще ви поддържа хидратирани и ще ви помогне да се отървете по-лесно от токсините. Освен това ще се чувствате по-малко гладни.

2. „Зелениите“ са ваши приятели

Брюкселско зеле, авокадо, броколи, краставици, ябълки – всички те съдържат полезни фибри. Те са важни не само за добрата ви форма, но за общото ви здравословно състояние. Редовното им консумиране понижава риска от диабет и сърдечни заболявания.

Препоръчително е да похапвате около 30 грама на ден по някоя „зелена“ храна.

3. В сладкарницата сядайте с гръб към витрината

Не е тайна, че човек се храни първо с очите и че окото е най-лакомо. Затова се опитайте да го надхитрите. Ако седнете някъде, за да изпиете едно капучино, обърнете гръб на витрината, отрупана със сладкиши и всякакви изкушения. Така има много по-малка вероятност да се изкушите да си поръчате нещо калорично. Звучи просто, но правилото е „златно“.

4. Набавяйте си достатъчно витамин D

Слънчевата светлина оказва благотворно влияние върху процеса на отслабване. Това се дължи на витамин D. Проучване, при което близо 4700 жени са били проследявани в продължение на 4 години, установява, че високите нива на витамин D се свързват с по-малко килограми.

В случай че не си набавяте достатъчно слънчева светлина, можете да пиете витамини. Иначе бихте могли да си вземате необходимата дневна доза витамин D, ако всяка сутрин прекарвате по 10-15 минути на открито.

5. Хапвайте разнообразно

Обикновено загубваме интерес към един определен вкус. Това е и причината, поради която след основното ястие имаме място за десерт.

За да избегнете преяждането, можете да си хапнете малки порции от няколко различни ястия, за да се насладите на различни вкусове и същевременно да не се „натъпчете“.

Още един мъдър съвет – винаги избирайте по-малка чиния, която съответно побира по-малко храна.

6. Не смесвайте чай с мляко

Възможно е да сме вечеряли, но въпреки това да сме все още гладни. Мнозина избират да си направят чай с мляко преди лягане, за да потиснат апетита през нощта. Според учените обаче това никак не е добра идея.

Според изследванията чаят съдържа съставки, които горят мазнини. Млякото обаче съдържа вещества, които ги неутрализират. Затова най-добре да пиете чай без мляко.

Продължението четете в Обекти.бг

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.