Програма "Здрави деца" търси най-активното БГ училище

Наградата от 15 000 лв. ще подобри условията в него за спорт, образование, хранене или отдих

„Здрави деца в България“ - образователната програма на Нестле България, която насърчава балансираното хранене и активния начин на живот на учениците, през 2017 г. ще предостави специална награда за най-активно училище. Компанията е определила отличие на стойност 15 000 лева, която да се използва за подобряване на условията и материално-техническата база за спорт, хранене и отдих в учебните заведения.

В конкурса могат да се включат всички български училища, които обучават ученици от I до IV клас, като подберат най-подходящите активности, които да включат в годишната си програма.

Училищата трябва да организират четири или повече дейности, свързани с темите: вода, сън, хигиена, балансирано хранене и физическа активност; да вземат участие (или да бъдат домакини) на най-малко две събития от програмата „Здрави деца в България“; да организират поне едно обсъждане с участието на ученици, родителите и експерт на „Здрави деца в България“; да включат материали и брошури на програмата в поне едно свое събитие, които организаторите ще им предоставят.

Правилата за участие ще бъдат обявени до края на месец февруари 2017 г. На всички участници ще бъдат предоставени образователни печатни и видео материали. Ще бъде осигурена постоянна подкрепа от екипа на програмата „Здрави деца в България“ и нейните партньори при осъществяването на всяка от дейностите, уверяват от Нестле.

 

Коментари
Последни видеа