Как без гладуване да стегнем фигурата за празниците

Отговаря диетолог

20 декември 2018 г.

Снимка: Shutterstock

Отказът от вредни напитки и храни, честото хапване, увеличаването на двигателната активност – всичко това може да помогне да стегнем фигурата за новогодишния празник, без да прибягваме към диети, заявява диетологът Людмила Баби. По думите на специалиста, малко по-стройни можем да станем, ако се избавим от излишните течности в организма.

Бабич твърди, че в оставащия до празниците период можем без последствия за здравето да смъкнем не повече от 5 килограма.
В частност за стягане на фигурата ефективно помага употребата на чиста питейна вода. С чаша леко топла вода експертът препоръчва да започвате всяко утро – това помага да се активизира метаболизма. След това, в течение на деня, също е полезно да пиете вода.

Трябва да пиете на често, без да очаквате да ожаднеете – водата ускорява обмена на веществата. Откажете се от алкохола, газираното и пакетираните сокове – така значително ще намалите калорийността на своя порцион“, отбелязва диетолога.
За да стегнете фигурата си в менюто ви трябва да присъстват повече белтъци и въглехидрати, немного растителни мазнини, витамини и микроелементи. По думите на лекаря, като не получава нужните му вещества, организмът забавя обмяната на веществата и пречи на изгарянето на мазнините. Храненето трябва да бъде на често и по малко.

Освен това е необходимо да увеличите физическата активност, тъй като това активизира извеждането на излишните течности от организма. За тази цел може да ползвате и отвара от магданоз, настойка от чай от лайка, цитрусови, намаляване като цяло на употребяваната сол.
Бабич съветва и да ползваме преди празниците и два-три пъти сауна, само да не е в дните точно преди тях.

Източник: medikforum.ru, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа

Мисия

17 юни 2019 г.