Ключови суперхрани и рецепти за здраве

В новата книга "Храни се добре, за да се чувстваш добре"

04 октомври 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Храненето е първата ни защита срещу болестите, а добрият хранителен режим може да облекчи и да ни предпази от почти всяко заболяване, твърди д-р Сара Брюър в новата си книга. И разкрива с какво да се храним съгласно принципите на нутриционалната медицина, за да надвием 50 често срещани болести – от високо кръвно налягане до екзема и от остеоартрит до депресия.

Д-р Брюър е абсолютният специалист по темата: награждаван автор на здравна литература и дипломиран лекар, нутриционист и нутритерапевт, написала е над петдесет книги за науката на здравословното хранене.

В новото издание има множество съвети, основани на последните изследвания, организирано е по заболявания за бързо и лесно ползване. Авторката препоръчва ключови суперхрани, които да включим във всекидневния си арсенал за справяне с болестите.

Знаете ли, че....?

Вишните са едни от малкото хранителни източници, богати на мелатонин – хормон, способстващ спокойния сън през нощта.

Страните, в които консумацията на шоколад на глава от населението е най-висока, имат най-много носители на Нобелова награда.

Необичайно за плод, портокалът е източник на витамин В1 и фолиева киселина. Пиенето на портокалов сок по време на хранене стимулира усвояването на желязото от храната.

Източник: "Хермес"

 

Коментари
Последни видеа