Отслабване и не само: лимон с вода

6 безспорни предимства за здравето

20 май 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

За да стимулирате работата на организма е нужно да пиете повече вода, особено когато навън температурите са високи. И това не е новина. Тя чисти кожата, избистря тена, помага на червата и на цялата храносмилателна система да работят по-добре. А, когато към водата добавите лимон, ползите се умножават.

Много хора, които искат да отслабнат, пият вода с лимон. Тази комбинация помага за по-бързото сваляне на излишните килограми. Но ползата не е само в тази посока.

6 безспорни предимства на водата с лимон събра Medik Forum.

1. Подсилва имунната система

Голямото количество витамин С в лимоните дава мощен стимул на имунната система и я активизира за работа. Напитката действа профилактично и предпазва от болести. Освен това тя има и антибактериален ефект, помага на организма да се справи по-лесно с много инфекции както и с болките в гърлото.

2. Чисти кожата

Тази напитка има удивителното свойство да чисти кожата и да избистря тена, защото има антисептични свойства. Може да помогне при обриви, изгаряния и екземи.
Ако редовно пием вода с лимон, стареенето на кожата са забавя.

3. От полза е при храносмилателни проблеми

Снимка: Guliver / iStock

Редовната консумация на вода с лимон помага при газове, киселини, гадене, издуване на корема.
Ако сте преяли, пробвайте да изпиете чаша вода с изцеден половин лимон. Чувството, че всеки момент ще ви се пръсне коремът, бързо преминава.

4. Отслабвате

Въпреки, че това е широко известно, не бива да се пропуска едно от най-ценни качества на водата с лимон – редуцирането на теглото. Киселата напитка чисти организма от токсините и от натрупаната шлака. Заедно с това утолява жаждата и намалява апетита.
Затова преди сън, вместо обична вечеря, изпийте чаша вода с лимон. Фигурата ще ви е благодарна.

5. Нормализира кръвното

Снимка: Guliver / iStock

Чаша вода с лимон нормализира стойностите на кръвното налягане и чисти кръвта.
Високото съдържание на калий в лимоните върши добра работа за профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания. Заедно с това премахва главоболието и световъртежа.

6. Успокоява

Киселата напитка успокоява нервите, намалява напрежението и депресията, тушира психологическия стрес.

 

Коментари
Последни видеа