Благотворителен мач и очен скрининг на деца от приемни семейства

Със специалното участие на Йордан Йовчев - Новите родители препоръчват

29 октомври 2016 г.

Снимка: © Божидар Марков

Забавно и полезно - официалният фен клуб на Манчестър Юнайтед в България и KWIAT организират благотворителен мач и очен скрининг на деца от приемни семейства, в който участие ще вземе олимпийският ни медалист Йордан Йовчев.

И двете събития ще се случат тази събота, 29 октомври, от 10:00 до 13:00 часа в закритото игрище на спортен комплекс „Симеоново" (бул. Симеоновско шосе 97Г). Инициатори и организатори са Официалният фен клуб на Манчестър Юнайтед в България и KWIAT в партньорство с Националната асоциация за приемна грижа.

Специален гост на благотворителния мач е олимпийският медалист и четирикратен световен шампион Йордан Йовчев. Той ще подкрепи инициативата като посланик на кампанията на KWIAT за профилактика на детското зрение и ще се включи като играч в благотворителния футболен турнир.

На терена ще се срещнат деца и младежи от приемни семейства, които ще бъдат в смесени отбори с членове на българския фен клуб на Манчестър Юнайтед. Преди благотворителния мач, на децата от приемни семейства ще бъде направен очен скрининг с цел превенция и регистриране на потенциални зрителни проблеми. Инициативата е част от поредицата активности, които българската марка за очила организира за профилактика на детското зрение. Фокус на тазгодишната кампания е именно възката между спорта и доброто зрение.

Благотворителният футболен турнир има за цел да покаже още веднъж връзката между спорта, забавлението и здравето, които са важна част от нашето ежедневие, още от ранна детска възраст. А играта се очертава обещаващо забавна и зареждаща!

 

Коментари
Последни видеа